ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι 100 δύσκολες ημέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου!!!

Διαβάστε τι θα πρέπει να επιτύχει τις πρώτες 100 ημέρες η κυβέρνηση Παπαδήμου, για να επιτύχει την εκταμίευση της 6ης δόσης
Αγώνα δρόμου 100 ημερών έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση, η οποία καλείται να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Το δεδομένο είναι δε, πως η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα έχει καμία πίστωση χρόνου.
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που λιμνάζουν, αλλά και
να κερδίσει το χαμένο χρόνο των τελευταίων ημερών.
Τα χρονοδιαγράμματα
Ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος καλείται να φέρει εις πέρας μια καυτή ατζέντα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Θα πρέπει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την 6η δόση, αλλά και να "κλειδώσει" τη διαπραγμάτευση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους
Έτσι θα πρέπει:
-Έως τις 15 Δεκεμβρίου να γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης .
-Έως τις 30 Δεκεμβρίου να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.
-Έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εκταμιευτεί 60 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών και την ολοκλήρωση αποδοχής του κουρέματος.
-Έως τις 29 Φεβρουαρίου να έχουν εκταμιευτεί 20 δισ. ευρώ από το νέο πρόγραμμα βοήθειας.
Στις άμεσες υποχρεώσεις τις κυβέρνησης είναι επίσης η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, καθώς και η ψήφισή του μέχρι το τέλος του έτους.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή την εργασιακή εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011, όπου θα αποχωρήσουν περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου.
Ιδιαίτερη σημασία έχει για την κυβέρνηση η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου έως τις 23 Δεκεμβρίου.
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να έχει υπογράψει τις υπουργικές αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα, ενώ θα πρέπει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να μεταβιβάσει στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας επιχειρήσεις και ακίνητα για αποκρατικοποιήσεις φέτος αλλά και για το 2012, όπως τον ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, της εταιρείας της Εγνατίας οδού αλλά και τα ακίνητα του Δημοσίου.
Θα πρέπει επίσης να μαζέψει 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2011.Ουσιαστικά, ο "πήχυς" έχει πέσει στα 1,5 δισ. ευρώ περίπου, αφού έχουν εισπραχθεί ήδη 391,6 εκατ. ευρώ από το 10% του ΟΤΕ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπουν στα ταμεία του κράτους 850 εκατ. ευρώ από την ανανέωση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ και τα βιντεολόττο.
Επίσης, στόχος είναι άλλα 230 δισ. ευρώ από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του "Ελ. Βενιζέλος" και ίσως περί τα 30 εκατ. ευρώ από την πώληση 4 αεροσκαφών Airbus.
news247.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: