ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Στις 16:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης!!!

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς της κυβέρνησης, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει εμπλοκή. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του υπουργείο Υγείας, όπου ζητήθηκε στον Α. Λοβέρδο να μείνει αλλά να αλλάξουν οι υφιστάμενοί του.
Εκεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε στον πρωθυπουργό πως δεν θα το επιθυμούσε καθώς η επιτυχία του υπουργείου οφείλεται στην δουλειά όλων τους.

Πληροφορίες λένε επίσης ότι ο νέος πρωθυπουργός θέλει να μειώσει αρκετα πολύ την σύνθεση της κυβέρνησης μειώνοντας τις θέσεις των υφυπουργών.
Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η σύνθεσή της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως.
Από τις 12 και μετά ο εντολοδόχος πρωθυπουργός συνομιλεί συνεχώς και με τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.
Αυτό που εντυπωσίασε τους πάντες είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που άρχισαν οι διαβουλεύσεις Παπαδήμου με τα κόμματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν έγινε ούτε μια διαρροή!
Και αυτό όχι μόνο από την πλευρά Παπαδήμου αλλά και από τα τρία κόμματα τα οποία έδειξαν να αλλάζουν τακτική.
Δηλαδή ούτε σπασμένα τηλέφωνα, ούτε διαρροές, ούτε ονόματα. Κι αυτό γιατί όλοι μας ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες το φιάσκο των διαρροών, το οποίο οδήγησε στον απόλυτο διασυρμό κόμματα και πρόσωπα.

Ποιά ονόματα "παίζουν"
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Αβραμόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είδηση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του onalert.gr.
Η ΝΔ θα συμματάσχει στη νέα κυβέρνηση με 4 στελέχη της. Εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο είναι ο κ. Δήμας, ο κ. Μουρμούρας και ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, το κόμμα θα μετέχει με τρία πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης ακούγονται ως τα επικρατέστερα ονόματα για αυτό το σχήμα
Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα παραμείνει και αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.
Επίσης, βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή του Δ.Ρέππα.
Πολλές θα είναι οι θέσεις που θα μείνουν ίδιες, πολλά υπουργεία δεν θα αλλάξουν χέρια, ωστόσο πληροφορίες θέλουν να αλλάζουν χέρια τα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στην κυβέρνηση φέρονται να παραμένουν ο Δημήτρης Ρέππας, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Αναφορικά με το αίτημα να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω προεδρικών διαταγμάτων, οπότε φαίνεται πως μένει όπως έχει το συγκεκριμένο υπουργείο.
Τα ονόματα για άλλα δύο υπουργεία:
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.
Αδιευκρίνιστη παραμένει η θέση των Χρ.Παπουτσή και Χάρη Καστανίδη οι οποίοι μέχρι χθες κατείχαν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών αντίστοιχα, υπουργεία τα οποία η ΝΔ ζήτησε να αλλάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: