ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

21.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν απογράφηκαν – Είναι όλες συντάξεις «μαϊμου»;

Προσήλθαν, τόσο στις τράπεζες όσο και στα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού ταμείου, προκειμένου να απογραφούν, καθώς η προθεσμία απογραφής τους λήγει στο τέλος του έτους.
Όσοι δεν έχουν απογραφεί μπορούν πλέον να το κάνουν μόνο στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ωστόσο - όπως αναφέρει το ταμείο - ο ρυθμός προσέλευσης για φυσική απογραφή, έχει σχεδόν μηδενισθεί.

Πλέον η σύνταξη δεν δίδεται σε όσους δεν έχουν απογραφεί και για την είσπραξή της απαιτείται η φυσική παρουσία του συνταξιούχου.
Το μεγαλύτερο μέρος όσων δεν έχουν απογραφεί πιθανολογείται ότι έχουν αποβιώσει και οι συγγενείς δεν δήλωσαν το θάνατο και συνέχιζαν - παρανόμως - να λαμβάνουν τη σύνταξη τους.
Το ΙΚΑ μετά το τέλος του έτους θα διαγράψει οριστικά όσους δεν έχουν απογραφεί και θα κινήσει τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των ποσών των συντάξεων που παρανόμως εισπράχθηκαν.
eklogika


Δείτε περισσότερα θέματα  
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: