ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των φαρμακείων τη Δευτέρα!!!

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων προκήρυξαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Την ίδια μέρα συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες, όπως αναφέρουν, «προκλήθηκαν από την πολιτική υγείας του κ. Λοβέρδου».
Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση των φαρμακευτικών συλλόγων Αθήνας και Πειραιά.
«Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των φαρμακείων για τη Δευτέρα 21/11/2011.

Για τον Φ.Σ. Αττικής θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 21/11/11 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Intercontinental, και για τον Φ.Σ. Πειραιά θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την ίδια ημέρα 21/11/11 και ώρα 11:00 στο ΕΒΕΠ, προκειμένου να κλιμακώσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.
Οι δύο σύλλογοι διαπιστώνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού. Ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κου Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης.
Μέχρι τώρα, τα φαρμακεία έχουν δεχθεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη, που τα έχουν επιβαρύνει δραματικά και τα έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής. Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση και εκφράζουμε τη λύπη μας και την αγανάκτησή μας, για την άκριτη και επιπόλαια αντιγραφή των μεθοδεύσεων του κου Λοβέρδου από τον Πρωθυπουργό, κο Παπαδήμο.
Ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας, που έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο:
Καλούμε τον κο Πρωθυπουργό και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη γίνουν ακούσια υποχείρια των πολιτικών σκοπιμοτήτων, που υπαγορεύουν τις κινήσεις του κου Λοβέρδου.
Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον ελληνικό λαό να μας συμπαρασταθεί και να δει με κατανόηση τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που έρχονται, καθώς αφορούν κυρίως τη δική τους περίθαλψη.
Τέλος, καλούμε τους φαρμακοποιούς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να απαντήσουμε μαζικά, δυναμικά και ψύχραιμα σε κάθε προβοκάτσια ή προσπάθεια αιφνιδιασμού που θα επιχειρήσει ο κ. Λοβέρδος».
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: