ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Με ανάγκαζαν να πηγαίνω με 25 άντρες την ημέρα"!

«Μου είπαν ότι θα μου βρουν δουλειά ως μπέιμπι σίτερ και όταν ήρθα στην Ελλάδα με ανάγκαζαν να πηγαίνω με είκοσι πέντε άντρες τη μέρα!» Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας 27χρονης Ρωσίδας, ενός από τα πολλά θύματα του μεγαλύτερου κυκλώματος μαστροπών που εξαρθρώθηκε στη χώρα μας, την οποία φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso».

Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς η νεαρή γυναίκα που είναι και απόφοιτος δύο πανεπιστημιακών σχολών, ο εφιάλτης για την ίδια ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010. Τότε είχε απευθυνθεί σε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας στην πόλη Ούφα, το οποίο έβαζε αγγελίες για ζήτηση ατόμων για μπέιμπι σίτινγκ και φύλαξη ηλικιωμένων. Σε μια συνάντηση με τη διευθύντρια του γραφείου, η οποία της συστήθηκε ως Νέλια, συμφώνησε να έρθει στην Ελλάδα για δουλειά και στα τέλη Αυγούστου έφτασε στη χώρα μας.
Ομως η κατάσταση που βρήκε φτάνοντας εδώ η 27χρονη δεν είχε καμία σχέση με όσα φανταζόταν. Στην αρχή δούλεψε σε εστιατόριο στη Ρόδο πλένοντας πιάτα, αλλά τον Οκτώβριο του ίδιου έτους αποφάσισε να πάει στην Αθήνα και να ψάξει εκεί για νέα δουλειά. «Στο λιμάνι του Πειραιά με περίμενε ο ... (σ.σ.: αναφέρει το όνομα ενός από τους συλληφθέντες, μέλος του κυκλώματος). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον ρώτησα αν θα με βοηθούσε να βρω εργασία και αυτός μου είπε ότι φυσικά και θα με βοηθούσε» καταθέτει το θύμα και στη συνέχεια περιγράφει πώς κατέληξε να εκδίδεται σε ξενοδοχεία και οίκους ανοχής.


«Το μέλος του κυκλώματος μου είπε ότι επειδή είχε λήξει η βίζα μου και δεν είχα χαρτιά, έπρεπε να δουλέψω για να μαζέψω χρήματα για να μου βγάλουν τα χαρτιά. Μου είπε ότι έπρεπε να πάω στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψω για κάποιον με το όνομα “Νώντας” και με μετέφερε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Περαία όπου έμεναν και άλλες τρεις αλλοδαπές γυναίκες. Εκεί ο “Νώντας” μμου είπε ότι η δουλειά που θα κάνω θα είναι να πηγαίνω σε ερωτικά ραντεβού με άντρες, τα οποία θα κανονίζονταν μέσω του γραφείου που αυτός είχε» τονίζει η 27χρονη που αποκαλύπτει μάλιστα ότι στις αρχές ο αποκαλούμενος «Νώντας» τη βίασε ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Μετά από τρεις εβδομάδες κόλασης, η 27χρονη επέστρεψε στην Αθήνα, όμως εκεί την περίμεναν χειρότερα. Οπως λέει, ο άνδρας που την είχε παραλάβει στον Πειραιά της είπε ότι θα τη γνώριζε σε κάποιον «Δημήτρη» που θα τη βοηθούσε να βγάλει γρήγορα τα χαρτιά της, αλλά κατέληξε να δουλεύει σε οίκους ανοχής. Η άτυχη Ρωσίδα συνέχισε να εκδίδεται, έχοντας καθημερινά είκοσι με είκοσι πέντε ραντεβού, και μετά από έναν μήνα -έχοντας περάσει και από οίκο ανοχής στην Κρήτη- το έσκασε και πήγε στο σπίτι ενός μέλους του κυκλώματος, ο οποίος της έδωσε το τηλέφωνο ενός άλλου φίλου του με το όνομα «Ντίμα» (σ.σ.: μέλος του ροζ κυκλώματος).
«Εγώ, μη έχοντας άλλη επιλογή, τηλεφώνησα και μίλησα με τον “Ντίμα” που μου είπε ότι δουλεύει σε ένα μεγάλο γραφείο, το οποίο λειτουργεί πολλά χρόνια και έχει πολλούς οδηγούς και πολλές κοπέλες» δηλώνει, καταλήγοντας ότι στο συγκεκριμένο «γραφείο» δούλεψε περίπου ενάμιση μήνα, ενώ το κάθε ραντεβού κόστιζε από 80 έως 120 ευρώ. Από αυτά, εκείνη κρατούσε τα 30, ο οδηγός 20 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα πήγαιναν στο γραφείο!


Ετσι κλείνονταν τα ερωτικά ραντεβού
Τον τρόπο δράσης, αλλά και το πώς κλείνονταν τα ερωτικά ραντεβού της οργάνωσης αποκαλύπτει η «Espresso». Οπως προκύπτει από την κατάθεση του αρχιφύλακα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων που συμμετείχε στις έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη και εκμεταλλευόμενα τη δεινή οικονομική τους κατάσταση τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν.
Στη συνέχεια, μέσω του «γραφείου ερωτικών ραντεβού» που λειτουργούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τις έστελναν σε ερωτικά ραντεβού σε σπίτια και ξενοδοχεία, χρησιμοποιώντας αγγελίες στον ημερήσιο Τύπο.
Σύμφωνα, δε, με το «οργανόγραμμα» του γραφείου, τα ραντεβού κανόνιζαν κάθε πρωί από τις 6.00 έως τις 9.30 ο 51χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και η 56χρονη σύντροφός του που παραμένει ασύλληπτη, ενώ τις εισπράξεις από τα ερωτικά ραντεβού της προηγούμενης μέρας παρέδιδε στους άνω κατηγορουμένους άτομο που είχε τον διακριτό ρόλο του ταμία και ερχόταν σε επικοινωνία με τους οδηγούς που αναλάμβαναν να παραλαμβάνουν και να μεταφέρουν τις κοπέλες στα ραντεβού.


Από 80 έως 120 ευρώ η ταρίφα
Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του ανθρώπου που κρατούσε τον ρόλο του «ταμία» στο κύκλωμα των μαστροπών. Οπως ανέφερε στην προανακριτική του απολογία, κάθε μέρα πήγαινε από 600 έως 800 ευρώ στα αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, για κάθε ραντεβού εισέπρατταν από 80 έως 120 ευρώ, Από αυτά, οι ίδιες κρατούσαν τα 30 ευρώ, ο οδηγός που τις μετέφερε τα 20 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα αποδίδονταν στο γραφείο συνοδών.
Η «Espresso» επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, τον Παναγιώτη Βλάσση, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ανεξάρτητα από την ηθική προσέγγιση της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να την προσεγγίσουμε νομικά. Από τη δικογραφική πραγματικότητα δεν διασταυρώνεται το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στους εμπλεκομένους.
Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αβίαστα και ελεύθερα συμμετείχαν στο «γραφείο συνοδών», χωρίς οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υπόθεση “καταναγκαστικής πορνείας”. Ας μη μας διαφεύγει ότι υφίσταται και η άλλη πλευρά, αυτής της “οικειοθελούς πορνείας”. Βάσιμα ευελπιστούμε ότι στη δικαστική πορεία της υπόθεσης οι κατηγορίες θα “αποδοθούν” σε πλημμεληματικό χαρακτήρα».
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: