ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Όλες οι απεργίες της εβδομάδας 29/11 – 01/12

29/11/2011 Τρίτη
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή 24ωρη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.: Απεργούμε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς και ΑμεΑ σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας
στην οδό Αριστοτέλους στις 10 το πρωί.
01/12/2011 Πέμπτη



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3ήμερη
Νέα απεργία των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» Τριήμερη απεργία για τις 1,2 και 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία».
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων και με ψήφους 160 υπέρ, 7 κατά και 6 λευκά.
Στόχος τους είναι να μην βγει το Κυριακάτικο φύλλο. Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», ζητούν να γίνει εξόφληση των δεδουλευμένων τους, το Λογιστήριο να δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία έως και τις 30/11, αλλά και να μπουν στο μισθολόγιο όλα τα μπλοκάκια.


ΑΔΕΔΥ 24ωρη
Σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο και για τον προϋπολογισμό.


ΓΣΕΕ 24ωρη
Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου προχωρά η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τον Προϋπολογισμό του 2012.
«Η απεργία είναι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Στάθης Ανέστης.


ΟΜΕ-ΟΤΕ 24ωρη
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του ΄Αρεως στις 11.00.
Με άλλη ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταδικάζει την «ωμή αστυνομική παρέμβαση και καταστολή του αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ» και τη σύλληψη των συνδικαλιστών.


Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων 24ωρη
Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια την Πέμπτη, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετάσχει στην πανελλαδική γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολή της Τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την κοινωνία, έργο τους».
Διαμηνύει ακόμη πως «το ωράριο των δικαστικών υπηρεσιών είναι κατάκτηση, μέσα από αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο».


ΠΟΕ-ΟΤΑ 24ωρη
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.
«Καμία ανοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο αγώνας συνεχίζεται, λέμε όχι στις απολύσεις στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».


ΠΝΟ 24ωρη
Tη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ «με τη συμμετοχή της στην απεργία προτάσσει το μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης για ένα χρόνο πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, τρεις φορές την τελευταία οκταετία».
Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων κατά δύο ώρες (μέχρι 5 μ.μ. αντί 3 μ.μ., που είναι σήμερα).
Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: