ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

5 πράγματα που δεν ξέρεις για τις Υπηρέτριες!!! (video)

Το ημιαυτοβιογραφικό best-seller «The Help» της Κάθριν Στόκετ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Τέιτ Τέιλορ. Σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού Νότου η μυστική συμμαχία τριών διαφορετικών μα εξίσου θαρραλέων γυναικών, προκειμένου να σπάσουν έναν ξεπερασμένο κώδικα ηθικής και να θέσουν νέους κοινωνικούς κανόνες.
Η 22χρονη Σκίτερ επιστρέφει από το κολέγιο, αποφασισμένη να γίνει συγγραφέας, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, που προτιμά να τη δει παντρεμένη. Σύντομα θα πάρει μια απόφαση, που θα αναστατώσει όχι μόνο τις ζωές των δικών της ανθρώπων, αλλά και ολόκληρη την κωμόπολη Τζάκσον:
να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φροντίδα εύπορων οικογενειών της περιοχής. Η πρώτη που ανοίγει την καρδιά της είναι η Έιμπελιν, η υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίτερ, κάτι, που όμως αρχικά θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της κλειστής τους κοινότητας.
Η Έμα Στόουν («Εύκολη… κατά Λάθος», «Zombieland», «The Amazing Spider-Man») ενσαρκώνει την Σκίτερ, η οποία, παρότι προερχόμενη από μια μικροαστική οικογένεια με στενόμυαλες πεποιθήσεις, βρίσκει το κουράγιο να κάνει άνω-κάτω την μικρή της κοινωνία, πηγαίνοντας κόντρα στις βαθιά ριζωμένες ιδεολογικές και ηθικές συμβάσεις της.
Trivia
-Οι ειλημμένες υποχρεώσεις της Βαϊόλα Ντέιβις, η οποία συμφώνησε μεν να υποδυθεί την Έιμπιλιν, ωστόσο είχε ήδη αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Fences» που ανέβηκε στο Broadway μέσα το 2010 (ένας ρόλος ο οποίος, μάλιστα, της χάρισε το δεύτερο βραβείο Tony της καριέρας της), ανάγκασαν τους παραγωγούς να μεταθέσουν την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας.
-Ο σκηνοθέτης Τέιτ Τέιλορ θεώρησε πως τα γυρίσματα μιας ταινίας όπως oι «Υπηρέτριες», όπου η αυθεντικότητα είναι το ζητούμενο, δε θα μπορούσαν παρά να πραγματοποιηθούν στο Μισισιπή, εκεί, δηλαδή, όπου συνέβησαν όλα. H πολιτεία του Γκρίνγουντ ήταν εκείνη που επέλεξαν οι παραγωγοί, καθώς, με το που την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά, ένιωσαν σα να γύρισαν πίσω στο χρόνο.
-Για τον Τέιλορ ο Αμερικανικός Νότος είναι «ένας τόπος πνιγηρός, πανέμορφος και συνάμα τραγικός, ο οποίος αποπνέει μια απόκοσμη γοητεία που σε κυριεύει».
-Οι «Υπηρέτριες» αποτελούν τη σημαντικότερη κινηματογραφική παραγωγή που γυρίστηκε στην πολιτεία του Μισισιπή, από την εποχή του απολαυστικά εκκεντρικού «Ω Αδελφέ, Πού Είσαι;» των Αδελφών Κοέν.
-Η Έμα Στόουν και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, οι οποίες συμπρωταγωνιστούν στις «Υπηρέτριες», έχουν ένα ακόμη κοινό, όσον αφορά σε θέματα casting: η πρώτη ανέλαβε να υποδυθεί την Γκουέν Στέισι στο επερχόμενο φιλμ «The Amazing Spider-Man» του Μαρκ Γουέμπ, ένα ρόλο τον οποίο η δεύτερη είχε υποδυθεί το 2007, στο «Spider-Man 3» του Σαμ Ράιμι.

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: