ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η αποστολή 520 ημερών μέσα σε διαστημόπλοιο!!!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Μόσχα η αποστολή της ομάδας “Mars500”, που είναι μια προσομοίωση μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη και ξεκίνησε πριν από 520 ημέρες, δηλαδή στις 3 Ιουνίου του 2010.
Σε αυτή την προσομοίωση αποστολής έξι τολμηροί και αποφασισμένοι αστροναύτες πέρασαν 520 ημέρες στο «διαστημόπλοιο» τους, επιτελώντας διάφορες εργασίες που θα χρειάζονταν να εκτελέσουν και στην πραγματικότητα.
Το διεθνές πλήρωμα, που απάρτιζαν τρεις
Ρώσοι, ένας Κινέζος και δύο Ευρωπαίοι, απομονώθηκε σε μία μακέτα διαπλανητικού διαστημοπλοίου, ακολουθώντας πιστά τις φάσεις μιας αληθινής αποστολής. Όπως: μια πολύωρη πτήση στον Άρη, εισαγωγή σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, την προσγείωση, την εξερεύνηση επιφάνειας, επιστροφή στην τροχιά, μια μονότονη πτήση επιστροφής και την άφιξη στη Γη.
Η αποστολή κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια και, αν και δεν μπόρεσε να επαναλάβει σε κάθε πτυχή μια πραγματική πτήση στον Άρη (όπως χαμηλές συνθήκες βαρύτητας), έδωσε την ευκαιρία στο πλήρωμα να εκτελέσει περισσότερα από 100 πειράματα με περιορισμένα αναλώσιμα και τις επικοινωνίες με τη Γη με τεχνητή καθυστέρηση και, κατά καιρούς, να την έχουν εσκεμμένα αποδιοργανώσει.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: