ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τα 99α Ελευθέρια της Σιάτιστας

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα 4η Νοεμβρίου στη Σιάτιστα 99α Ελευθέρια της πόλης, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμους που όλοι απέτισαν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας. Για ακόμη μία χρονιά έντονη ήταν η παρουσία και μελών εκ μέρους συλλόγων Κρητών από όλη την Ελλάδα, που αυτό τον τρόπο τίμησαν τους προγόνους τους που συμμετείχαν στον αγώνα των στρατευμάτων της
περιοχής κατά του κατακτητή.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δμητρίου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ενώ στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση που άνοιξαν και φέτος οι εκπρόσωποι των συλλόγων Κρητών και τη μαθητιώσα νεολαία που τίμησε τους αγώνες και τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.
Για πρώτη φορά φέτος με απόφαση της Δημάρχου Βοΐου, Παναγιώτας Ορφανίδου, στην παρέλαση έδωσαν το παρών αντιπροσωπείες σχολείων και από τις άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου, σε μια προσπάθεια να δοθεί ένας Παν- Βοϊακός χαρακτήρας στην ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Σιάτιστας.
Στο μήνυμα της λίγο αργότερα, η Δήμαρχος Βοΐου, τόνισε πως «όλο το Βόιο τιμά σήμερα την απελευθέρωση της Σιάτιστας, την απελευθέρωση όλης της περιοχής. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά, αυτό που μας χωρίζει είναι το τίποτα».
Για μήνυμα εθνικής ενότητας των Ελλήνων έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο οποίος σημείωσε πως «οι αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία αποτελούν τον καλύτερο παράδειγμα για όλους μας».
sierafm
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: