ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γεννήθηκε το πρώτο νεογνό - φορέας του AIDS στην Ελλάδα!

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η γέννηση ενός μωρού – φορέα του AIDS στην χώρα μας. Είναι το πρώτο νεογνό – φορέας, που φέρνει στην ζωή Ελληνίδα μάνα. Η απόφαση της να φέρει στην ζωή το μωρό, που έχει προσβληθεί από τον ιό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ενώ, να σημειωθεί ότι, είναι και η ίδια φορέας του ιού. Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας.
Τα κρούσματα του ιού είναι αυξημένα κατά 50%, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην παράνομη πορνεία και στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η διαπίστωση ότι χρήστες ναρκωτικών ουσιών επιλέγουν να μολύνονται από τον ιό, προκειμένου να λαμβάνουν ειδικό επίδομα.
Όπως υποστήριξε ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού», κ. Μάριου Λαζανά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, «κάποιοι κολλούν την νόσο επίτηδες για να πάρουν επίδομα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενημερώνουμε για το θέμα και να φροντίζουμε τους ασθενείς».
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: