ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στάση εργασίας πάνω στην μετάδοση του Μαρσέιγ-Ολυμπιακός!

Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να γίνουν στάσεις εργασίας σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, δηλαδή και στην ΕΡΤ. Απ' τις 3 μέχρι τις 7 μ.μ. και από 8 μ.μ. έως 12 μ. Άρα, η μετάδοση του αγώνα, Μαρσέιγ-Ολυμπιακού θα γίνει δίχως δημοσιογραφική περιγραφή, ενώ δεν θα βγει εκπομπή, «Champions NET». Αυτό αν δεν δώσει ειδική άδεια η ΕΣΗΕΑ, κάτι που θα το ξέρουμε αύριο (23/11).

Όπως γίνεται αντιληπτό, προκύπτει νέο θρίλερ με την βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ στη ΝΕΤ.
Συνέλευση και ψήφισμα των «23» του «Φίλαθλου»
Συνέλευση των 23 δημοσιογράφων του «Φίλαθλου» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας έγινέ σήμερα (22/11) στην ΕΣΗΕΑ, παρουσία του μέλους του συμβουλίου, Χρήστου Κυρίτση. Μετά το τέλος της συνέλευσης εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,
Εμείς οι 23 εργαζόμενοι της εφημερίδας «Φίλαθλος» που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας απ’ τις 20 Σεπτεμβρίου 2011 συνήλθαμε σήμερα σε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:
Α) Να ζητηθεί απ’ το Δ. Σ. της Ένωσης μας, κατά την συνεδρίαση του της 23ης Νοεμβρίου 2011 να προχωρήσει σε έκδοση σκληρής ανακοίνωσης κατά του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, «Ο Φίλαθλος» Γιώργου Κουρή, ο οποίος επιμένει να μην αποδίδει τα δεδουλευμένα και να αδιαφορεί για την επανέκδοση της εφημερίδας. Και να καταγγείλει παράλληλα τις μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου εργοδότη, με δεδομένο ότι έχει αναβάλλει επανειλημμένως ραντεβού, τόσο με εμάς, όσο και με το διασωματειακό του Τύπου.
Β) Μέσω του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ να ζητηθεί απ’ το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ η διενέργεια ελέγχου στην εταιρία που εκδίδει τον «Φίλαθλο», για το αν τηρεί τα προβλεπόμενα απ’ τη νομοθεσία, αν οφείλει και αν αυτή δικαιούται να ασφαλίζει τους εργαζόμενους. Άλλως, τι υποχρεούται να κάνει ο εργοδότης.
Γ) Να συντομεύσει το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς μέσω του ΣΕΠΠΕ και να ζητήσει μέσω της νομικής υπηρεσίας την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την πλευρά των εργαζομένων, για τα δεδουλευμένα ενόψει τις υποχρεωτικής καταβολής του δώρου Χριστουγέννων.
Δ) Να συγκαλέσει το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ, με δική του πρωτοβουλία, γενική συνέλευση εργαζομένων του «Φιλάθλου», με δεδομένο ότι υπάρχει πάντα το θέμα της αμφισβήτησης και της μομφής κατά του εκλεγμένου εκπροσώπου εργαζομένων, Κωνσταντίνου Γ. Κούλη.
Για την ΓΣ, η τετραμελής επιτροπής
Γιάννης Κορακής, Νίκος Μπάνος, Θοδωρής Χαρόπουλος, Γιώργος Σκριβάνος»
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: