ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα βυθίζεται στο αλκοόλ!!!

800.000 Έλληνες παραδέχονται ότι είναι «γερά» ποτήρια αφού πίνουν σε καθημερινή βάση, αλλά αγνοούν ότι το αλκοόλ συγκαταλέγεται στις εξαρτησιογόνες ουσίες – δρα δηλαδή στον ανθρώπινο οργανισμό όπως τα ναρκωτικά.
Αυτό που ωστόσο, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη στους επιστήμονες, είναι ότι τρεις στους δέκα Έλληνες λένε «ναι» στην κατανάλωση αλκοόλ και σε ανηλίκους, καθώς όπως εξηγούν όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους!

Η έρευνα που εκπόνησε η ΜΚΟ «Νηφάλιοι-Στην υγειά μας», κατέγραψε την «στενή» σχέση των Ελλήνων με το αλκοόλ, αποκαλύπτοντας ότι οι λάτρεις του ποτού κλείνουν τα μάτια τους στους πιθανούς κινδύνους.
Είναι ενδεικτικό ότι ο αλκοολισμός παραμένει μία…άγνωστη ασθένεια: πάνω από το 50% θεωρούν ότι η συνήθεια κάποιων να παραγγέλνουν το ένα ποτό μετά το άλλο σχετίζεται με την αδυναμία χαρακτήρα, ενώ μόλις το 30%αναγνωρίζει ότι το αλκοόλ είναι εθιστικό και ότι η έλλειψη ελέγχου οδηγεί στον αλκοολισμό.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το 10% των Ελλήνων αγνοούν ότι απαγορεύεται να καταναλώσουν αλκοόλ οι έγκυες γυναίκες ή εκείνες που επιθυμούν να γίνουν σύντομα μητέρες.
Σε ό,τι αφορά την συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ, όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα το 58% πίνει μία φορά την εβδομάδα ή και αραιότερα, αλλά το 42% των ερωτηθέντων είναι συχνοί πότες, πίνοντας από 2-3 φορές την εβδομάδα έως και καθημερινά.
Επιπλέον, επτά στους δέκα Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι τα αεριούχα ποτά σε μπουκάλι που πωλούνται ακόμη και από τα περίπτερα (alcopops), περιέχουν αλκοόλη.
Τουλάχιστον, όπως φαίνεται από την ίδια μελέτη, οι σχετικές καμπάνιες για τον θανατηφόρο συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης έχουν επηρεάσει ένα μεγάλο τμήματα του πληθυσμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50%, πιστεύειότι το αλκοόλ ευθύνεται για το 20% των νεκρών στα τροχαία δυστυχήματα.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: