ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: "Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας"..

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο και με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σήμερα τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά σε κοινή συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είπε ότι
πρώτα πρέπει να κλείσει η συμφωνία για το πλαίσιο της νέας κυβέρνησης και μετά δεν έχει πρόβλημα για τα πρόσωπα.
Γύρω στις 18:15 ήρθε και η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού:
«Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα».
Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Σαμαρά σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ είναι ότι ο κ.Σαμαράς είπε πως αν τον καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει. "Όσες φορές με έχει καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχω πάει", φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Λίγο αργότερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε αυτός αλλά ούτε και η κυβέρνηση του. Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται είπε ότι "πρώτα πρέπει να συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα της κυβέρνησης και μετά όλα τα άλλα"
Ο πρωθυπουργός έφυγε από την Βουλή. Άγνωστο προς το παρόν το που πηγαίνει.
“Ελπίζω, θα δούμε” δήλωσε στη ΝΕΤ ο Πρωθυπουργός βγαίνοντας από το υπουργικό για την συνάντηση που ζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά
Η απάντηση στο θέμα συνάντηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήρθε λίγο μετά τις 17:30 από την Προεδρία της Δημοκρατίας. "Θα πρέπει πρώτα να καταλήξετε οι δύο σας σε συμφωνία και μετά να έρθετε σε συνάντηση μαζί μου", φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στο μεταξύ οι αγορές απαιτούν λύση πριν ανοίξει το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω στην Ελλάδα. Σε αναμονή βρίσκεται η Προεδρία της Δημοκρατίας ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του ιδίου και της κυβέρνησης πριν ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη διάδοχη κατάσταση.
Υπό αυτήν την έννοια -και με δεδομένο το προαπαιτούμενο της παραίτησης του πρωθυπουργού που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς- εκτιμάται ότι ο Γ.Παπανδρέου πιθανώς να επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ -ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας- για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.
Το Υπουργικό Συμβούλιο
Στις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε στη Βουλή το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του και των υπουργών του, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας.
Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε προγραμματιστεί να αρχίσει δύο ώρες νωρίτερα, στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, αντί για τις 18:00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Επίσης στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσουν τα μέλη της κυβέρνησης για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και την πορεία των σχετικών συζητήσεων.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: