ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου..

Το άνοιγμα της κεντρικής πύλης του Πολυτεχνείου σήμανε το πρωί της Τρίτης την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την 38η επέτειο της εξέγερσης.
Η κακοκαιρία δεν ανέστειλε τις προγραμματισμένες στον χώρο επισκέψεις σχολείων, μεμονωμένων μαθητών και πολλών γονιών με τα παιδιά τους που κατέθεσαν στεφάνια ή λουλούδια στο μνημείο. Η προσέλευση του κοινού αυξήθηκε σημαντικά το μεσημέρι.
Συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικοί
φορείς κατέθεσαν στεφάνια με πρώτη την Εθνική Αντίσταση.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα της Πέμπτης, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.
Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.
Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη, και η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης.
Στο μεταξύ, οι κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως η Νομική, έχουν ήδη κλείσει ενώ θα παραμείνουν κλειστές και οι υπόλοιπες σχολές του κέντρου της Αθήνας, οι οποίες θα περιφρουρούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Ήδη, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: