ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μείωση του ΦΠΑ ζητά η τρόικα!

Εύλογες απορίες για τον τρόπο που αποφασίζονται τελικώς τα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα γεννά η νέα έκθεση που συνέταξαν τα μέλη της τρόικας. Σε αυτή περιλαμβάνεται μια σειρά μέτρων φορολογικού χαρακτήρα προκειμένου να βγει η χώρα μας από την κρίση, τα οποία όμως είναι σαφώς πιο ήπια σε σχέση με αυτά που τελικώς λαμβάνονται.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνουν μέχρι και μείωση του ΦΠΑ στο 19%!

Επίσης, οι δανειστές μας προτείνουν την πλήρη κατάργηση της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς ύψους έως και 300 ευρώ, την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με άλλες που θα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και κατάργηση του φόρου πολυτελείας, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει μεν επιφέρει στο Δημόσιο γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο έχει προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημία, εξαιτίας της διάλυσης ολόκληρων κλάδων, όπως είναι αυτός της εμπορίας αυτοκινήτων πολυτελείας καθώς και αυτός της πώλησης σκαφών αναψυχής.
Η τρόικα προτείνει, επίσης, στο πρόσφατο χαράτσι των ακινήτων να μην υπολογίζονται τα γκαράζ, και οι αποθήκες να υπολογίζονται στη μισή από την ισχύουσα φορολογική αξία. Οσον αφορά τα τσιγάρα, οι δανειστές μας προτείνουν η τιμή τους να μείνει η ίδια, αν και σε αντιδιαστολή θα ήθελαν να αυξηθεί η τιμή του καπνού καθώς τη βρίσκουν δυσανάλογα μικρή.
Οι προτάσεις προέρχονται μετά από έρευνα αρκετών μηνών γύρω από τα φορολογικά θέματα στη χώρα μας και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν λίαν συντόμως αποδεκτές από το υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση.
Κάποια από τα παραπάνω μέτρα συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτως ή άλλως, και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τα μέλη της τρόικας, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: