ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ - Σαρκοζί: Είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει αν θα παραμείνει στο ευρώ ή όχι.

Σχέδιο Β ετοιμάζει ο γαλλογερμανικός άξονας σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος...
To ευρώ θα πρέπει να παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα. Εμείς θα θέλαμε να εντάσσεται μέσα σε αυτό και η Ελλάδα. Αν όχι, θα φροντίσουμε για την σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος. Αυτή ήταν η δήλωση της Ανγκέλα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχε και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί. Θα προχωρήσουμε με ή χωρίςς την Ελλάδα, άφησε να εννοηθεί η κυρία Μέρκελ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα εκχωρήσουν την έκτη δόση μόνο αν
η Ελλάδα υιοθετήσει τις αρχές της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Τόσο οκ. Σαρκοζί, όσο και η κυρία Μέρκελ είπαν ότι είχαν τη δέσμευση του κ. Γ. Παπανδρέου ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 4 ή στις 5 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Σαρκοζί είπε ακόμα ότι επιθυμία μας είναι να προχωρήσουμε στην περιπέτεια του ευρώ όλοι μαζί. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει αν θέλει να μάς ακολουθήσει.
Ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι το δημοψήφισμα είναι καθ'όλα νόμιμο αλλά «δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας. Το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, είπαμε περίπου στις 4 Δεκεμβρίου». «Η Ελλάδα, θέλουμε να μείνει» συνέχισε «και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι» τόνισε. «Κάνουμε τα πάντα για να καταστήσουμε δυνατό το ευρώ», είπε ο Νικολά Σαρκοζί.
Η Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι «η έκτη δόση μπορεί να πληρωθεί μόνο αν η Ελλάδα κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου. Το δημοψήφισμα αλλάζει το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε, αν γίνει πρέπει να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα πρέπει να είναι ναι ή όχι στην Ευρωζώνη».
Κάλεσαν τον κ. Παπανδρέου να συνομιλήσει και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να συνομιλήσει μαζί τους.
Δείτε περισσότερα θέματα 
reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: