ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά έγινε πριν από λίγο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τους κ.κ. Ρομπάι και Μπαρόζο.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνονται και από επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης, Jean Claude Juncker, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου η Ελλάδα, με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και για τις εξελίξεις που ακολούθησαν.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει έχει αποστολή να φέρει σε πέρας το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου πριν να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Η κ. Merkel εξέφρασε τον σεβασμό της στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρωθυπουργός και η χώρα και υπογράμμισε ότι είναι θετική εξέλιξη η συμφωνία που έγινε, γιατί διασφαλίζει την πορεία της χώρας, αφού η νέα κυβέρνηση θα έχει ως αποστολή της την υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου πριν από τη διεξαγωγή εκλογών»
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: