ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Η θαυματουργή εικόνα έσωσε τη Γωγώ μας"

«Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νεκταρίου έσωσε τη Γωγώ μας». Αυτό πιστεύουν οι δικοί της άνθρωποι, που φρόντισαν να μεταφέρουν την εικόνα του αγίου στο δωμάτιο της Εντατικής του νοσοκομείου όταν η ηθοποιός έδινε τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι συγγενείς και οι φίλοι της Γωγώς Φαρμάκη δηλώνουν συγκλονισμένοι από το θαύμα που έγινε
μπροστά στα μάτια τους. «Είναι αλήθεια ότι η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νεκταρίου έσωσε το κορίτσι μας. Οταν ο ιερέας την πήγαινε στο δωμάτιό της, ο χώρος μυροβόλησε» λέει στην «Espresso» στενός φίλος της οικογένειας.
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Την ημέρα που η Γωγώ χτύπησε ήταν του Οσίου Πορφυρίου, ο οποίος είναι προστάτης των ηθοποιών και των μίμων» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Λίγες ημέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Αγίου Νεκταρίου, οι γονείς της ζήτησαν από τον ιερέα του ναού του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, να φέρει στο δωμάτιο της Γωγώς τη θαυματουργή εικόνα του αγίου για να την προσκυνήσει».
Σύμφωνα με την παράδοση, η θαυματουργή εικίνα που βρίσκεται σε ιερό ναό της Αττικής, δεν γίνεται να μετακινηθεί αν πρώτα ο άγιος δεν δώσει τη συγκατάθεσή του. Πρέπει να ακολουθηθεί ένα τελετουργικό. Θα έπρεπε να βάλουν μέσα σε ένα δοχείο δύο χαρτάκια. Το ένα θα έγραφε τη λέξη «ΝΑΙ» και το άλλο τη λέξη «ΟΧΙ». Αν ο άγιος επιθυμούσε η εικόνα να βγει από τον ναό, το χαρτάκι με τη λέξη «ΝΑΙ» θα ήταν αυτό που θα τραβούσε τυχαία ένα παιδάκι (όπως επιτάσσει η παράδοση)από το βάζο. Οπως και έγινε.
«Η εικόνα πήρε τον δρόμο για το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Γωγώ. Και το θαύμα άρχισε αμέσως. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής η εικόνα άρχισε να μοσχοβολάει μύρο. Και όταν μπήκε στο δωμάτιο νοσηλείας, ο χώρος πλημμύρισε από μύρο» σημείωσε ο στενός φίλος της οικογένειας και κατέληξε: «Από την επόμενη κιόλας ώρα η κατάσταση της υγείας της άρχισε να παρουσιάζει τρομακτική βελτίωση».
Μάλιστα, μετά από δώδεκα ολόκληρες ημέρες αγωνίας η Γωγώ Φαρμάκη, χθες το απόγευμα, σηκώθηκε από το κρεβάτι και περπάτησε στηριζόμενη σε πατερίτσες. Σύμφωνα με τον διευθυντή Χειρουργικής του ΝΙΜΤΣ, Στάθη Τσοχαταρίδη η κατάστασή της βελτιώνεται συνεχώς, ωστόσο για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της θα χρειαστεί να υποβληθεί σε φυσικοθεραπείες.
Από το πλευρό της δεν έχουν λείψει ούτε στιγμή οι γονείς της και η αδελφή της, το γνωστό μοντέλο Όλγα Φαρμάκη, αλλά και οι κοντινοί της άνθρωποι.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: