ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση - βόμβα Γερμανού επίτροπου για το χαράτσι στα ακίνητα!!!

Τα πάνω- κάτω στην απόφαση της κυβέρνησης να κόβει το ρεύμα στους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ, φέρνει μία δήλωση-βόμβα του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας που σημειωτέον είναι και… Γερμανός!
Ο κ G Oettinger, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού. Αφορμή στάθηκε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Νίκου Χουντή.

Χωρίς περιστροφές, ο κ. Oettinger, ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν την προστασία των καταναλωτών και τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε λόγος για διακοπή ρεύματος αν δεν πληρώσουν τα χαράτσια!
"Άλλο οι φόροι και άλλο το αγαθό του ρεύματος":
Και για να μην υπάρχουν απορίες ο επίτροπος τα κάνει ακόμη πιο… λιανά, αφού διαχωρίζει το αγαθό της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».
Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες λέγοντας: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»
Δείτε περισσότερα θέματα 
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: