ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Π. Πανούσης της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ για μη καταβολή ΦΠΑ

Ο 62χρονος μεγαλομέτοχος συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για οφειλές 8 εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο..
Ο Παναγιώτης Πανούσης εργαζόταν ως διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ που εδρεύει στην Αθήνα και η οποία συμμετείχε σε πολλές κοινοπραξίες δημοσίων έργων και κυρίως κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σαουδική Αραβία, τη Λιβύη και τη Νιγηρία.
Οι οφειλές του ξεπερνούν τα 7.900.000 ευρώ και προέκυψαν ύστερα από έλεγχο των οικονομικών αρχών στις συναλλαγές της εταιρείας του για το έτος 2010.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα 3,5 εκατομμύρια αφορούν σε μη πληρωμή ΦΠΑ, το 1.000.000 για φόρο εισοδήματος, ενώ τα
υπόλοιπα είναι για διάφορες άλλες οφειλές προς το δημόσιο. Από το συνολικό ποσό ο 62χρονος έχει ζητήσει και επιτύχει αναστολή πληρωμής για το 1.300.000.
Η σύλληψή του έγινε σήμερα το μεσημέρι και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο 62χρονος είχε κατηγορηθεί για εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό τη χειραγώγηση μετοχής την περίοδο 1999-2001.
Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονταν οι κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Ανάμεσα στα άλλα είχε κατηγορηθεί ότι είχε συνεννοηθεί με δικαστικούς λειτουργούς -ανάμεσα σε αυτούς και με κατηγορουμένη πρώην ανακρίτρια- για να έχει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση.
Για αυτές τις υποθέσεις είχε προφυλακισθεί και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος στις αρχές Ιουλίου 2008 μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 62χρονος, θα υποστηρίξει ότι δεν κατέβαλε το ΦΠΑ γιατί ακόμη δεν έχει πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο για σειρά κατασκευαστικών έργων, στα οποία έχει προχωρήσει η εταιρεία του.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: