ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Διάγγελμα Παπανδρέου: Μας ευχαρίστησε και αποχώρησε!!!

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο και των μικρών και των μεγάλων αλλαγών, δήλωσε ο Γιώργο Παπανδρέου σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία αποχώρησης από την πρωθυπουργία της χώρας.
Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα
τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και δεσμεύθηκε ότι θα την στηρίξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Την ανάληψη της εξουσίας της χώρας από μια κυβέρνηση που υπερβάινει κόμματα και προκαταλήψεις ανακοίνωσε πριν από λίγο σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. «Όλες οι πολιτικές δσυνάμεις βάζουμε πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση... Αυτή τη στιγμή φάνηκε πως η μοναδική λύση είναι να συνεργαστούμε όπως κάνουν οι περισσότερες δυνάμειος της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ διερωτήθηκε «αν δεν υπήρχε συνεργασία τώρα στην κρίση πότε θα υπήρχε;».
Ο ίδιος χαρακτήρισε την επιλογή του νέου πρωθυπουργού «ιδιαίτερα θεσμική» και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αντοχή και την υπομονή σε δύσκολες καταστάσεις
"Σήμερα κάνουμε πράξη το αυτονόητο με μιά κυβέρνσηση ενότητας. Αν τώρα δεν υπήρχε η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στη μεγάλη κρίση πότε θα υπήρχε; Παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη της άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Η κυβέρνηση αυτή υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις."
"Η Ελλάδα δεν είναι μοίρα είναι επιλογή. Ειδικά για μένα, Έλληνα της διασποράς"
"Ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Καταφέραμε και βάλαμε την δημοκρατία πάνω από τις αγορές"
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: