ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Τα λεφτά τελειώνουν. Δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Δεκέμβριο!

Καμπανάκια κινδύνου χτύπησε με δηλώσεις του στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στέλνοντας παραλλήλως έμμεσο, αλλά σαφές, μήνυμα στον Α. Σαμαρά να τελειώνει γρήγορα το θέμα των γραπτών εγγυήσεων που ζητούν οι ευρωπαίοι.

«Είναι λογικό οι δανειστές να θέλουν πολιτική βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα έχει ένα πολιτικό πλαίσιο σταθερό, ότι τιμάμε τις δεσμεύσεις μας και ακολουθούμε ένα σχέδιο που είναι συμφωνημένο», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «αν δεν εκταμιευθεί η έκτη δόση δεν μπορεί να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρωθεί το PSI».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις ανάγκες της χώρας για την πληρωμή ομολόγων που λήγουν έως τον Μάρτιο, που –όπως είπε- είναι τεράστιες και επισήμανε: «Τα λέω αυτά για να μην μπορεί κανείς να λέει ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε και έχει αμφιβολίες για το τι συμβαίνει».
Ανέφερε επίσης ότι «δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Δεκέμβριο να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση. Θα πάμε τον Ιανουάριο, γι αυτό πρέπει να τρέξουμε γρήγορα».
Επισήμανε τέλος ότι «δεν υπάρχουν πια εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά μόνο οι ανάγκες της χώρας και κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτές».
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ
Ψ Ε Υ Τ Η Σ .