ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μια γαμήλια τελετή ολόκληρη η Ασία για την «Τυχερή μέρα»!!!

Σε γαμήλιο αμοκ βρίσκεται σήμερα 11/11/2011 ολόκληρη η Ασία, καθώς ο συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται προάγγελος καλών οιωνών του αιώνα. Έτσι χιλιάδες ζευγάρια ενώνονται με τα δεσμά του άρον άρον προκειμένου να «αρπάξουν την ευτυχία από τα κέρατα».
Στο ληξιαρχείο στο κέντρο της Σανγκάης, της μητρόπολης της ανατολικής Κίνας, τουλάχιστον 400 αρραβωνιασμένα ζευγάρια περίμεναν με ανυπομονησία από το πρωί για να είναι από τα πρώτα που θα εγγραφούν στους καταλόγους.
Ορισμένοι από τους μελλόνυμφους προτίμησαν να φθάσουν πολύ νωρίς και να περιμένουν ώρες πριν ανοίξει το ληξιαρχείο.
Σύμφωνα με μια σχετικά νέα παράδοση, από τη δεκαετία του 1990, η 11η Νοεμβρίου θεωρείται
στην Κίνα η ημέρα των ανύπαντρων, των «1», των μοναχικών που θα συναντηθούν μεταξύ τους για να περάσουν ζωή χαρισάμενη. Η σημερινή ημέρα του 2011 θεωρείται η «ευκαιρία του αιώνα» για να διακόψει κάποιος την εργένικη ζωή, λόγω της αλληλουχίας των έξι «1», καθώς οι Κινέζοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στα ψηφία και τους συνδυασμούς τους.
Τουλάχιστον 3.300 ζευγάρια αναμένεται να παντρευτούν στη Σανγκάη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου. Η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας αναμένεται να υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο, το πιο κοντινό στην τυχερή ημερομηνία, μια τεράστια συνάντηση 10.000 «ελεύθερων» που ακόμη αναζητούν την αγάπη. Σε πολλές άλλες πόλεις της Κίνας προγραμματίζονται εκατοντάδες γάμοι, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.
Στο Χονγκ Κονγκ ο ραδιοφωνικός σταθμός RTHK μετέδωσε ότι 1.017 ζευγάρια αποφάσισαν να παντρευτούν σήμερα στην πόλη αυτή των 7,1 εκατομμυρίων κατοίκων -ένας αριθμός ρεκόρ, σχεδόν δεκαπλάσιος από τον ημερήσιο μέσο όρο. Προσθέτοντας όλα τα ψηφία που σχηματίζουν το 11/11/2011, βγαίνει ο αριθμός 8 που είναι ο κατεξοχήν τυχερός αριθμός στην Κίνα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου εγκαινιάστηκαν στις 20:08' στις 08/08/2008.
«Εμείς οι Κινέζοι πιστεύουμε στους αριθμούς. Ίσως είναι μια προκατάληψη, αλλά πιστεύω ότι είναι φανταστικό όταν τα αγαπημένα μας ψηφία ανταποκρίνονται στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής μας», δήλωσε ο Χε Γινγκ, ο οποίος επίσης παντρεύεται σήμερα στη Σανγκάη.
Στον ιδιαίτερα δημοφιλή δικτυακό τόπο πωλήσεων Taobao, που ανήκει στο γίγαντα του Διαδικτύου Alibaba, πολλοί έμποροι προτείνουν σήμερα εκπτώσεις έως 50% λόγω της ιδιαίτερης ημέρας. Μια ειδική του Φενγκ Σουι στο Χονγκ Κονγκ, η Μακ Λινγκ Λινγκ, είπε ότι η ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου ευνοεί το γάμο, αλλά και τις μετακομίσεις ή τις μεγάλες εκδηλώσεις.
Πίστη στην τυχερή ημέρα έχουν έντονα και οι κάτοικοι άλλων χωρών της Ασίας. Στο Βιετνάμ για παράδειγμα, ένας μαζικός γάμος 80 ζευγαριών τελείται σήμερα στη νότια πόλη Χο Τσι Μινχ. Στη Σιγκαπούρη όπου η κινεζική εθνότητα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης-κράτους, πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των γάμων την συγκεκριμένη.
Ακόμη και στην Αυστραλία, όπου η 11η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των πεσόντων και των στρατιωτών που τραυματίστηκαν στις μάχες, έχει καταγραφεί ρεκόρ γάμων. Οι μελλόνυμφοι ήταν πολύ «απαιτητικοί», αναφέρει ο Ρενέ Ουίλκινς, πάστορας σε μια ενορία της Πολιτείας Κουίνσλαντ. «Ήταν αποφασισμένοι ν' ανταλλάξουν τους όρκους αιώνιας αγάπης στις 11:11» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: