ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Αν θέλετε ρίξτε με!!!

Κανονικά στο δημοψήφισμα θα προχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου, απόφαση που φέρεται να επανέλαβε στη συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάντως, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ο κ. Παπανδρέου μέχρι πρότινος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ενώ είπε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός είπε
μεταξύ άλλων πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους, ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα.
Θετικά φέρονται να έχουν ανταποκριθεί στη διενέργεια δημοψηφίσματος οι έχουν τοποθετηθεί θετικά στο θέμα του δημοψηφίσματος οι Πάνος Μπεγλίτης, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Δημήτρης Ρέππας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι υπουργοί ενδέχεται να θέσουν θέμα ηγεσίας.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Παπανδρέου αναφερθηκε σε τραπεζικά - οικονομικά συμφέροντα που αντιμάχονται την κυβέρνηση και επισήμανε ότι "το δημοψήφισμα είναι πιο δημοκρατικό από τις προθέσεις των τραπεζιτών που θέλουν να δημιουργούν θολό τοπίο".
Τις αναφορές του πρωθυπουργού σε συμφέροντα επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Α. Τόλκας, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου επιμένει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η συζήτηση στο Υπουργικό συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των υπουργών και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του δημοψηφίσματος έχουν ταχθεί ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Χρ. Παπουτσής, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Πάνος Μπεγλίτης και άλλοι, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα τοποθετήσεις από τα μέλη της τρόικας (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου).
Σχεδόν στο σύνολό τους οι υπουργοί δεν προσήλθαν στο συμβούλιο με την καλύτερη διάθεση, καθώς ο μόνος που φάνηκε να έχει διάθεση να μιλήσει προσερχόμενος ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, κι αυτός με σαφώς απολογητική διάθεση. «Το κράτος έχει συνέχεια» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, θέλοντας προφανώς να απαντήσει στα επικριτικά εναντίον του σχόλια για την πρωτοφανή απόφαση να προχωρήσει εν μέσω πολιτικής αστάθειας στην αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας.
Την ίδια ώρα είναι εμφανής η προσπάθεια για αντεπίθεση των παπανδρεϊκών , με τα σενάρια «αποστασίας» και «συνομωσίας» να διακινούνται και πάλι, ενώ δηλώσεις με τις οποίες καταγγέλλουν ή αφήνουν υπονοούμενα για «ανατρεπτικά» σχέδια έχουν κάνει ήδη μέλη της κυβέρνησης (Παπουτσής, Όθωνας) αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μπατζελή). Αίσθηση έχει προκαλέσει επίσης η αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου Παρασύρη σε… «συμμορίες» που θέλουν να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό.
Αναμένεται πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρέμβαση των «τριών δελφίνων» (Ραγκούσης- Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου), η οποία φημολογείται εδώ και αρκετή ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, ο πρωθυπουργός έχει την πρόθεση να πετάξει το «γάντι» στους υπουργούς του και να τους προκαλέσει με μια τοποθέτηση του τύπου «εάν θέλετε ρίξτε με». Θα επιμείνει επίσης ότι ακριβώς επειδή θέλει να διασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση ζητά το δημοψήφισμα, αλλά και ότι για τον ίδιο λόγο θα προσέλθει στο G-20, με αντίστοιχη διάθεση και τοποθέτηση, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωση της σύμβασης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: