ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Ένας στους δύο μαθητές πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης...

Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές (48%) του γυμνασίου και του λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, άμεσα ή μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.
Σύμφωνα με την μελέτη, τα κορίτσια γίνονται πιο συχνά στόχος με το 56% να έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το ίδιο δηλώνει το 40% των αγοριών. Η λεκτική παρενόχληση (αστεία, σχόλια) αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των περιπτώσεων, με το ένα τρίτο να γίνεται μέσω του διαδικτύου, είτε με e- mails, είτε από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω γραπτών μηνυμάτων.
«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας στα γυμνάσια και στα λύκεια», καταλήγει η έρευνα που διενεργήθηκε σε 1 965 μαθητές από την Οργάνωση Πανεπιστημιακών Αμερικανίδων Γυναικών (AAUW).
Μόνο το 9% των περιστατικών ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητές ή από μέλη του προσωπικού του σχολείου, σημειώνει η έρευνα, ενώ η παρενόχληση αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από το 87% των ερωτηθέντων.
Η μελέτη αναλύει επίσης τα κίνητρα των νέων που παρενοχλούν. Για το 44% επειδή αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής σε ένα σχολείο, για το 39% επειδή «ήταν αστείο», ενώ το 23% ενήργησε από εκδίκηση.
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: