ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζουν τα πάντα στον δακτύλιο!

Νέος δακτύλιος, ο περίφημος «πράσινος» θα ισχύσει σύντομα στην Αθήνα με βάση τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ήδη ψηφίστηκε στην Βουλή και αποτελεί νόμο του κράτους. Πιο πριν θα πρέπει βέβαια να ετοιμαστεί και να υπογραφεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, προφανώς από τους νέους υπουργούς, που θα θεσπίζει τον «Πράσινο Δακτύλιο». Βάσει αυτού, τα καινούρια αυτοκίνητα θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα όλες τις ημέρες και
ώρες στην Αθήνα, σε αντίθεση με τα παλιότερης τεχνολογίας και ηλικίας που θα εμπίπτουν σε περιορισμούς.
Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έως 2,2 τόνους στο Μικρό Δακτύλιο εφόσον πληρούν την οδηγία ρύπων Euro5 ή μεταγενέστερης και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ./χλμ, ενώ το ίδιο ισχύει για τα υβριδικά και ηλεκτρικά Ι.Χ. Αντιθέτως, θα απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορίας εντός του μικρού Δακτυλίου στα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990 από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα οχήματα που δεν εμπίπτουν σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες θα κυκλοφορούν στο μικρό Δακτύλιο με το σημερινό εκ περιτροπής σύστημα των «μονών-ζυγών» τις προαναφερθείσες ημέρες και ώρες.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα προβλέπεται επίσης απαγόρευση στο Μεγάλο Δακτύλιο της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 2,2 έως 12 τόνων με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1992. Τέλος, θα απαγορεύεται σε ολόκληρη την Αττική η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 12 τόνων, ημερομηνίας πρώτης άδειας κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1992, πλην των Εθνικών Οδών Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου, της Αττικής Οδού και των κύριων οδών πρόσβασης στα λιμάνια του Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας. Τα οχήματα που θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα θα λαμβάνουν ειδικό πράσινο σήμα. Προτεινόμενη ημερομηνία ισχύος της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η 1η Μαΐου του 2012.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: