ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ακυρώνει το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου!!!

«Χρειάστηκε το δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»,
Με αυτή τη φράση ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, στη Βουλή. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα αποσύρει το δημοψήφισμα και παράλληλα θα προχωρήσει σε συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Αναλυτικότερα, σε ανάλυση των δεδομένων προχώρησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του έκτατου υπουργικού συμβουλίου ο οποίος φαίνεται ότι
αφήνει πλέον ξεκάθαρα περιθώριο για την μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πιο θα ήταν το ερώτημα στο δημοψήφισμα η μόνη λύση για να αποφύγει τις εκλογές θα ήταν ένα δημοψήφισμα. Ο κύριος Παπανδρέου απάντησε στους βουλευτές που ζητούν επιτακτικά κυβέρνηση συνεργασίας λέγοντας πως αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μέχρι σήμερα και πρόσθεσε πως επιδιώκει συναίνεση και σύζευξη.
Επιπλέον χαιρέτισε την στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αποφάσισε να στηρίξει την δανειακή σύμβαση και συμπλήρωσε πως συζητούν με τον κύριο Σαμαρά προκειμένου να βρουν κοινό τόπο για το κοινό εθνικό συμφέρον.
Το ερώτημα είναι αν η Ν.Δ. και μια μεγάλη μερίδα στελεχών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ θα αποδεχτούν την παρουσία σε αυτή την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ή θα ζητήσουν υπηρεσιακό πρωθυπουργό όπως ουσιαστικά είναι και η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.
Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κύριος Νίκος Αθανασάκης θα μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ κύριο Αντώνη Σαμαρά.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: