ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Με γιούχα και σαμπάνιες αποχαιρέτησαν τον Μπερλουσκόνι. Βίντεο

Για έναν άνθρωπο που λάτρευε να τον λατρεύει το πλήθος, το τέλος ήταν ατιμωτικό. Από τη «θεοποίηση» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέρρευσε και ο γδούπος ήταν ηχηρός, πιο ηχηρός κι από εκείνον του Σοσιαλιστή άλλοτε μέντορά του Μπετίνο Κράξι, που επίσης έφυγε ατιμωμένος από την εξουσία.
«Κλόουν, να πας φυλακή» φώναζε πετώντας κέρματα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί το βράδυ του Σαββάτου έξω από την κατοικία του Καβαλιέρε. Εκείνος, χλομός, προσπαθούσε να δείχνει
ατάραχος, χαμογελώντας μέσα από το παράθυρο της λιμουζίνας του. Ηταν όμως κάτι παραπάνω από εμφανή το σοκ και η θλίψη του.
Οταν μάλιστα έφθασε στην προεδρική κατοικία για να υποβάλει την παραίτησή του, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες τον περίμεναν κραδαίνοντας κοροϊδευτικά πανό με το όνομά του, ενώ μια μικρή ορχήστρα έπαιζε το «Αλληλούια» από τον «Μεσσία» του Χέντελ.
Το πλήθος άρχισε μάλιστα να μεγαλώνει επικίνδυνα, γεγονός που ανάγκασε τον Καβαλιέρε να φύγει από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο, από πλαϊνή έξοδο που χρησιμοποιείται από το υπηρετικό προσωπικό.
Και βέβαια, όταν το πλήθος άκουσε για την παραίτηση, άρχισε να ζητωκραυγάζει, και τα πανηγύρια εξαπλώθηκαν γρήγορα στις κεντρικές πλατείες της Ρώμης κι έφτασαν μέχρι την κατοικία του Μπερλουσκόνι, έξω από την οποία πολίτες φώναζαν «φυλακή» μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα.
Μοναδικό στήριγμα για τον Καβαλιέρε ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπερλουσκόνι «κορυφαίο πολιτικό» της Ευρώπης και δικαιολόγησε τις «αταξίες» του λέγοντας πως ήθελε να εκθέτει την ερωτική του ζωή προκειμένου να τραβάει την προσοχή.
Η χθεσινή μέρα βρήκε την Ιταλία χωρίς Μπερλουσκόνι στο τιμόνι της χώρας, αλλά με μια μεγάλη ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την ηρεμία των αγορών.
Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο είχε διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θέλοντας να πετύχει συμφωνία για κυβέρνηση, πιθανότατα υπό τον πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι.

 

Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: