ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Το αγοράκι που ένωσε ένα ολόκληρο νησί!!!

Οσο υπάρχουν άνθρωποι...
Μάθημα ανθρωπιάς προκειμένου να σώσουν ένα αγγελούδι, ένα πανέμορφο αγοράκι μόλις δεκαπέντε μηνών που κινδύνευε να χάσει τη ζωή του, έδωσαν οι κάτοικοι της Ρόδου. Μπροστά στον κίνδυνο το αθώο χαμόγελο του μωρού να σβήσει μια για πάντα, όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, έγιναν «ένα» και κατάφεραν να το σώσουν!
Η συγκλονιστική ιστορία που αγγίζει τις ψυχές όλων μας εκτυλίχθηκε στο νησί της Ρόδου όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο Εντουαρντ Μορίκε με τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του: δύο αγοράκια ηλικίας τεσσάρων και δεκαπέντε μηνών. Πριν από μερικές μέρες, το μωρό, ενώ έπαιζε στο πάτωμα του σπιτιού βρήκε και έβαλε στο στόμα του ένα μανταλάκι, με αποτέλεσμα να καταπιεί το σιδερένιο έλασμα.
Οταν η μητέρα του κατάλαβε τι είχε συμβεί, άρπαξε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείου του νησιού. Εκεί οι γιατροί το υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και διαπίστωσαν αρχικά ότι δεν συνέτρεχε κανένας άμεσος κίνδυνος. «Μου είπαν ότι θα περιμένουμε να αποβάλει το μωράκι μόνο του το σίδερο που είχε καταπιεί. Περιμέναμε δεκαπέντε μέρες. Συνέχεια ελέγχαμε την πάνα του, αλλά τίποτα» μας ανάφερε ο κ. Εντουαρντ και πρόσθεσε:
«Ανησυχήσαμε. Το παιδί δεν ήταν καλά. Το πήγαμε ξανά στο νοσοκομείο και οι γιατροί μάς είπαν ότι έπρεπε να το φέρουμε το συντομότερο δυνατόν στην Αθήνα και στο νοσοκομείο παίδων “Αγία Σοφία” προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης. Το παιδί κινδύνευε. Με τη γυναίκα μου τρελαθήκαμε. Ηταν δύσκολο για εμάς να έρθουμε γιατί είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Δεν είχαμε χρήματα. Εγώ μέχρι και πριν από μία εβδομάδα ήμουν άνεργος. Και τότε, μέσα στην απόγνωσή μας έγινε ένα θαύμα!»
Οπως μας είπε φανερά συγκινημένος ο ίδιος, «με πρωτοβουλία μιας καταπληκτικής γυναίκας, της κυρίας Κατερίνας Χαρίκη, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών του χωριού μας, της Ψίνθου, έγινε έρανος. Οι γυναίκες πήγαν από πόρτα σε πόρτα σε όλους τους κατοίκους και μάζεψαν χρήματα. Ολοι έδωσαν κάτι από το υστέρημά τους για να σωθεί το μωρό» τόνισε και συνέχισε: «Οταν ήρθε στο σπίτι μας και μας έφερε τα χρήματα, εγώ και η γυναίκα μου κλαίγαμε από χαρά και συγκίνηση. Την ευχαριστούμε, όπως και όλο τον κόσμο, από τα βάθη της καρδιάς μας».
Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» και υπεβλήθη στην επέμβαση με απόλυτη επιτυχία. Πλέον βρίσκεται στο σπίτι του, στην αγκαλιά των γονιών του και χαίρει άκρας υγείας. «Ολα πήγαν καλά, δόξα τω Θεώ. Σταθήκαμε τυχεροί. Αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι να μας βοηθήσουν, δεν ξέρω τι θα είχαμε κάνει, τι θα είχε συμβεί στο παιδί. Είμαστε φτωχοί και παλεύουμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί» επεσήμανε ο κ. Εντουαρντ και κατέληξε λέγοντας: «Η περιπέτεια του γιου μου απέδειξε σε όλους μας ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι!»
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: