ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα αντισυλληπτικά χάπια κάνουν τις γυναίκες ζηλιάρες!!!

Εκτός από τις επιδράσεις που έχουν στο σώμα, τα χάπια αντισύλληψης μπορούν να προκαλέσουν αρκετά σοβαρά προβλήματα και στην γυναικεία ψυχολογία.
Τα αντισυλληπτικά χάπια χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες για να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, να την καθυστερήσουν ή ακόμα και για να διορθώσουν τον κύκλο τους και να τον βάλουν σε μια σειρά.
Αυτή είναι η διαδεδομένη χρήση τους. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πως τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να εντείνουν και να ενισχύσουν το αίσθημα της ζήλειας στις γυναίκες.
Μια πρόσφατη έρευνα του Stirling University στη Σκωτία, απέδειξε πως οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια γίνονται πιο κτητικές και ζηλιάρες σε σχέση με αυτές που δεν τα χρησιμοποιούν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ορισμένες μάρκες αντισυλληπτικών διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία κάνουν τις γυναίκες πιο καχύποπτες, κτητικές και ζηλιάρες. Δυστυχώς, τόσο οι γυναίκες όσο και οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρίες, δεν έχουν πλήρη γνώση των πιθανών ψυχολογικών παρενεργειών που σχετίζονται με την χρήση των αντισυλληπτικών, με αποτέλεσμα πολλές φίρμες να το παρακάνουν με τις δόσεις των οιστρογόνων.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν τις γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν διαλέγουν την μάρκα των αντισυλληπτικών που θα χρησιμοποιήσουν και να δίνουν βάρος στο ποσοστό των οιστρογόνων που περιέχουν. Όσο μεγαλύτερη η δόση των οιστρογόνων, τόσο πιο έντονο θα είναι το συναίσθημα της ζήλειας με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσουν μια υγιή σχέση.
queen.gr


Δείτε περισσότερα θέματα 
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: