ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ: “Να βάλεις το τσιγάρο στον κο@ο σου”!

“Της κακομοίρας” έγινε σε ΕΠΑΛ της Πάτρας, όταν μαθητής ήρθε σε αντιπαράθεση με καθηγήτρια η οποία αγανακτισμένη από την συμπεριφορά του αλλά και τον σάλο που
δημιουργήθηκε στην τάξη, εκστόμισε υβριστική φράση εναντίον του!
Όλα συνέβησαν όταν ο μαθητής μπήκε στην τάξη… με ένα τσιγάρο στο αυτί (άγνωστο αν το έκανε από «μαγκιά» ή επειδή το είχε ξεχάσει)!
Η καθηγήτρια τον είδε, του έκανε αμέσως την παρατήρηση και εκείνος υπάκουσε χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση! Κάποιο άλλο όμως «μπουμπούκι» από την αίθουσα πετάχτηκε και ρώτησε «και που να το βάλει»;

Στην τάξη επικρατούσε ήδη σάλος, η καθηγήτρια δεν κατάλαβε ποιος ρώτησε, πίστεψε ότι το έκανε ο μαθητής με το τσιγάρο, σηκώθηκε από την καρέκλα της, τον πλησίασε και του είπε στο αυτί: «Βάλτο στον κώλο σου»!
Αυτό ήταν! Ο μαθητής «τα πήρε στο κρανίο» (αν και εκείνος ήταν η αφορμή για να προκληθεί το «σκηνικό») και απαίτησε… σεβασμό από την καθηγήτριά του! Η ίδια ζήτησε αμέσως συγγνώμη, το θέμα έφθασε μέχρι την Διευθύντρια, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του μαθητή! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» και από εκείνους ζητήθηκε συγγνώμη, όμως το ζήτημα έχει ήδη φθάσει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως λέγεται στους κύκλους των καθηγητών, αναμφισβήτητα η καθηγήτρια ήταν υπερβολική και δεν συγκράτησε τα νεύρα της, όμως… γύρευε τι έχει περάσει με τέτοιους μαθητές στην τάξη! Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και λίγο να μπαίνει ανήλικος μέσα σε σχολική αίθουσα με το τσιγάρο στο αυτί, λες και είναι «μάγκας στον Πειραιά της δεκαετίας του ‘20»!


Και «σεξιστικές» επιθέσεις...
Σε αρκετά σχολεία παρατηρούνται φαινόμενα εκτροπής μαθητών και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί και σοβαρότερα επεισόδια με καθηγητές!
Ειδικά σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα, τέτοιου είδους συμπεριφορές τείνουν να γίνονται «ρουτίνα» και οι καθηγητές θα πρέπει να προσπαθούν να «ισορροπούν» τις καταστάσεις, αλλά και να «συγκρατούν» τα νεύρα τους!
Πόσο μάλλον ορισμένες καθηγήτριες, που εκτός των άλλων (ιδιαίτερα αν είναι νεαρής ηλικίας) έχουν πέσει και θύματα σεξισμού από την πλευρά των μεγαλύτερων σε ηλικία μαθητών! Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα το ότι οι μαθητές είναι έφηβοι, και κάποιοι αντιμετωπίζουν και οικογενειακή προβλήματα με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους να απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.
dete.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: