ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι την Τρίτη οι υπογραφές αλλιώς δεν έχει ρευστό!!!

Επιμένουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επί των γραπτών δεσμεύσεων. Τελεσίγραφο Γιούνκερ. Εάν δεν δουν τις γραπτές εγγυήσεις μέχρι τη Τρίτη κινδυνεύει η έκτη δόση.
Από μια κλωστή κρέμεται η εκταμίευση της έκτης δόσης καθώς ο Γιούνκερ τόνισε πως θέλουν να έχουν πέσει οι υπογραφές Παπανδρέου και Σαμαρά μέχρι τη Τρίτη 29 Νοεμβρίου, μέχρι το επόμενο Eurogroup.

Ο κ. Σαμαράς, όμως, εμφανίζεται ανυποχώρητος προς το παρόν σε αυτό το θέμα, αρνούμενος να υπογράψει μια τέτοια επιστολή. 'Η συμμετοχή της παράταξής του στην κυβέρνηση συνεργασίας συνιστά από μόνη της δέσμευση", υποστηρίζει.
Ο επικεφαλής του Eurogroup μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει ρητή διαβεβαίωση μέχρι την Τρίτη, δεν θα εκταμιευθεί η 6 δόση.
Στην ουσία αυτό που ζητείται από τον Α. Σαμαρά είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις αφορούν και την εποχή μετά τις εκλογές, γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015.
Από την πλευρά του ο Λ. Παπαδήμος εμφανίστηκε σίγουρος πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν το καθήκον τους, προκειμένου να τελειώσει το θέμα της 6ης δόσης.
"Το ζήτημα της 6ης δόσης πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου" είπε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε δε ότι η έκδοση ευρω-ομολόγου ή ενός παρόμοιου εργαλείου, θα βοηθήσει στο να ξεπεραστεί η κρίση χρέους που πλέον πλήττει όλη την Ευρωζώνη.
Στη συνέχεια ο κ. Λ. Παπαδήμος θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας στην Φραγκφούρτη όπου θα συναντήσει, στις 7 το απόγευμα τον Μάριο Ντράγκι.
Ασφυκτικές πιέσεις στον Σαμαρά
Απαραίτητη θεωρεί την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για την εκταμίευση της 6ης δόσης, κυβερνητικός παράγοντας της Γερμανίας, ο οποίος μίλησε σήμερα με Έλληνες δημοσιογράφους, που επισκέπτονται το Βερολίνο.
Κατά την ανάλυσή του, επίσης, κομβικό ρόλο παίζει το θέμα της εμπιστοσύνης, τόσο εντός της ευρωζώνης όσο και εκτός, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε πως η χώρα μας χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες.
Τέλος, χαρακτήρισε καλή την τελευταία συμφωνία του Οκτωβρίου, ενώ αναφερόμενος στην ιταλική κρίση υπογράμμισε ότι πρόκειται για πρόβλημα διαφορετικής τάξης. Η Ιταλία, είπε, είναι ανταγωνιστική χώρα και με την ηγεσία Μόντι θα ξεπεράσει σύντομα την κρίση.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, την Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ φέρεται να δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL7: "Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει επίσης δέσμευση από τον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.
Το να λες ότι ο λόγος σου επαρκεί... έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κ. Σαμαρά. Αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση".


Γ. Μιχελάκης: "Δεν έχει υποβληθεί αίτημα της ΕΕ για υπογραφή Σαμαρά"
Η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, επεσήμανε.
"Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που ζητείται από τον κ. Σαμαρά", δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικό με υπογραφή του κ. Σαμαρά.
Αναφορικά με τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.
Σύμφωνα με το πλαίσιο αρχών, η κυβέρνηση έχει αποστολή την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή των εκλογών, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η ομάδα Βενιζέλου που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
"Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε', είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, όμως, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλά για μεγάλη παράταση του βίου της, όπως, π.χ., προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για τα συνοδευτικά μέτρα της συμφωνίας θα γίνουν στα μέσα του 2012 και ότι "θα την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ".
Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι θέσεις της ΝΔ για την εφεδρεία ισχύουν.
Δείτε περισσότερα θέματα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μη παραπληροφορείς,χρήμα υπάρχει στην Ελλάδα,και πληρώνεται από το δημόσιο ταμείο.Το χρήμα αυτό που δίνουν ως δόσεις είναι χρήμα που δε το αγγίζει έτσι κι αλλιώς κανένας έλληνας,γιατί πάει στους τοκογλύφους.Αν αρνηθούμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους που ρουφάνε το αίμα μας μπορούμε να ζήσουμε με την εσωτερική μας αγορά,φτωχά μεν αλλά περήφανοι όχι ταπεινωμένοι.