ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Εν αναμονή της άφιξης του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο!

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για το πρόσωπο που αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, η τελευταία ενημέρωση είναι ότι κάλεσαν τον κ. Λουκά Παπαδήμο στο Πρεδρικό Μέγαρο.
Μετά το ναυάγιο της επιλογής του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου για το πρωθυπουργικό αξίωμα, στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος φέρεται να είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Γ. Παπανδρέου, όσο και τον Αντ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι όροι του Λουκά Παπαδήμου

Α) Να στελεχωθεί η κυβέρνηση και με στελέχη άλλων κομμάτων (προφανώς εννοούσε το ΛΑΟΣ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη) αλλά και να ενισχυθεί στελεχιακά η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στο νέο σχήμα.
Β) Η ημερομηνία διενέργειας εκλογών να είναι ενδεικτική και όχι οριστική και
Γ) Το σπουδαιότερο ίσως αίτημα του Λουκά Παπαδήμου, που είναι και βασικός όρος για την συμμετοχή του, αφορά την συνυπογραφή από Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά κειμένου με ρητή δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης - 27ης Οκτωβρίου.
Δείτε περισσότερα θέματα 
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: