ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου οικιακή βοηθό!!!

Επί επτά μέρες χτυπούσε βίαια μια οικιακή βοηθό ένας άνδρας από το Κουβέιτ. Η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε ενώ ο ίδιος συνελήφθη!
Ένας πολίτης του Κουβέιτ, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μια οικιακή βοηθό από την Αιθιοπία, συνελήφθη, γράφει μια εφημερίδα στη χώρα όπου η κακομεταχείριση των γυναικών που
εργάζονται σε σπίτια καταγγέλλεται συχνά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Jarida, ο άνδρας "χτυπούσε βίαια" τη γυναίκα επί επτά ημέρες διότι αρνείτο να εργαστεί.
Όπως έδειξε η αρχική εξέταση της σορού της γυναίκας, απεβίωσε από "μια σειρά βίαιων χτυπημάτων που προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγία", ενώ υπήρχαν ενδείξεις αφυδάτωσής της.
Η εφημερίδα αναφέρει πως ο ύποπτος πήγε τη γυναίκα σε ένα γραφείο εξεύρεσης εργασίας για ξένες οικιακές βοηθούς στην Χαουάλι, στο νότιο τμήμα της πόλης του Κουβέιτ, όπου εκείνη κατέρρευσε κι εξέπνευσε.
Οι οικιακές βοηθοί, στην πλειοψηφία τους από την Ασία, εκτιμάται ότι φθάνουν τις 600.000 στο Κουβέιτ, το πλούσιο πετρελαιοεξαγωγικό εμιράτο με συνολικό πληθυσμό 3,5 εκατ. ανθρώπων, περίπου τα δύο τρία εκ των οποίων είναι ξένοι.
Το 2010 η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch είχε καλέσει το Κουβέιτ να βελτιώσει τις συνθήκες για τις οικιακές βοηθούς, οι οποίες υφίστανται σε πάρα πολλές περιπτώσεις κακομεταχείριση-μεταξύ άλλων αναγκάζονται να δουλεύουν καθημερινά 15 ώρες ενώ συχνά δεν τους καταβάλλονται οι μισθοί τους.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: