ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι υπουργοί ήταν αντίθετοι στο δημοψήφισμα;...

Την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Υγείας Άνδρέας Λοβέρδος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.
Σύμφωνα με... κυβερνητικές πηγές, τοποθετήθηκαν θετικά στο θέμα του δημοψηφίσματος οι κ.κ. Μπεγλίτης, Παπουτσής, Χρυσοχοΐδης και Ρέππας. Αντίθετα, κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού για την εξαγγελία και διεξαγωγή δημοψηφίσματος άσκησαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου οι Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου και Κώστας Σκανδαλίδης. Σύμφωνα με
πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος διερωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γίνει γνωστό το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση. Μάλιστα η υπουργός Παιδείας φέρεται να είπε ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, από την πλευρά του, έθεσε θέμα έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα. Θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, φέρεται να τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Seleo.gr 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: