ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Champions League: Marseille – Ολυμπιακός 0-1 (video)

«Ζωντανός» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League έμεινε ο Ολυμπιακός ο οποίος πήρε τεράστιο διπλό κόντρα στη Marseille με 0-1 χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82΄.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας χώρο στους Γάλλους, με στόχο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η τακτική τους δικαιώθηκε, εν μέρει, αφού δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, ενώ ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα. Στο 10΄ ο Mellberg έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος και σωστά σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.
Η μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 36΄. Αρχικά ο Mirallas αφού ξεκίνησε μία κούρσα από το κέντρο έφτασε απέναντι στην αντίπαλη εστία με τον Mandanda να τον σταματά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Holebas έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, αλλά ο πορτιέρο της Marseille αντέδρασε εντυπωσιακά, διώχνοντας σε κόρνερ. Ακολούθησε ακόμη ένα καλό σουτ, του Μανιάτη αυτή τη φορά, αλλά ο Mandanda φώναξε και πάλι «παρών».
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Valverde, αφού οι γηπεδούχοι την έκλεισαν στα καρέ της στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά, στο 59΄ ο Mirallas έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά o Mandanda του είπε για ακόμη μία φορά «όχι». Στο 72΄ ο Megyeri αποσόβησε σωτήρια την κεφαλιά του Diarra από κοντά, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Marseille. Στο τελευταίο τέταρτο, οι Πειραιώτες ισορρόπησαν και στο 82΄ ο νεοεισελθόντας Φετφατζίδης με εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1! Όπως ήταν φυσικό οι παίκτες του Deschamps έψαξαν στην ισοφάριση στο χρόνο που απέμενε, αλλά ο Megyeri στάθηκε στο ύψος του όποτε χρειάστηκε και ο Ολυμπιακός έφυγε από το Velodrome με το «χρυσό» τρίποντο.
Σκόρερ: 82΄ Φετφατζίδης
Συνθέσεις
Marseille: Mandanda, N Koulou, Traore, Diawara, Diarra, Cheyrou (61΄ M Bia), Kabore, Valbuena (73΄ Lucho Gonzalez), Remy, A. Ayew, J. Ayew (61΄ Gignac)
Ολυμπιακός: Megyeri, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Mellberg, Marcano, Modesto, Μανιάτης, Fuster (55΄ Yeste), Mirallas, Holebas (75΄ Φετφατζίδης), Djebbour (88΄ Ποτουρίδης)
Δείτε σε video το γκολ του Φετφατζίδη από το Marseille – Ολυμπιακός 0-1:

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: