ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ιός με πορνογραφικό υλικό κατέκλυσε το Facebook!!!

Εικόνες πορνογραφικού και βίαιου υλικού κατακλύζουν τις τελευταίες περίπου 24 ώρες το κοινωνικό δίκτυο Facebook, μεταδιδόμενες ως «ιός». Αρκετοί μάλιστα από τους χρήστες αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Παραμένει άγνωστο ωστόσο, πόσα από τα σχεδόν 800 εκατ. μέλη του δικτύου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα.
Σύμφωνα με site τεχνολογικού περιεχομένου ZDnet, οι φωτογραφίες πορνογραφικού χαρακτήρα , εμφανίστηκαν όταν έκαναν "κλικ" σε ένα
φαινομενικά αθώο σύνδεσμο (link).
Χιλιάδες χρήστες του twitter επιβεβαιώνουν το γεγονός. "Ανακάλυψα ένα νέα πορνογραφικό διαδικτυακό τόπο, που λέγεται Facebook", είπε χαρακτηριστικά ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σημείωσε "το Facebook πρέπει να κάνει κάτι με όλες αυτές τις προσβλητικές πορνογραφικές εικόνες". Άλλοι ανέφεραν, ότι είχαν δει σοκαριστικές εικόνες ακρωτηριασμένων ζώων και ανθρώπων.
Η εταιρία κυβερνοασφάλειας Sophos, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο εξαπλώθηκε το υλικό, όμως το γεγονός θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Facebook μακροπρόθεσμα, καθώς πιθανώς θα απομακρύνει από αυτό ορισμένους χρήστες.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: