ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Βild: "Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες"

«Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild σημειώνοντας μάλιστα «Κυριά Μέρκελ κι εμείς θέλουμε δημοψήφισμα».
«Θέλουμε επίσης να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ».
Η επίθεση της εφημερίδας στην Ελλάδα είναι απροκάλυπτη αφού λέει πως δεν θέλει πλέον οι Γερμανοί να πληρώνουν για την «ελληνική ακαταστασία, τη σπατάλη, του "διεφθαρμένου και σαθρού κράτους της».
«Θα έπρεπε να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη Γερμανία επίσης για την προγραμματισμένη αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών που προβλέπει ένα μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Αποφάσεις τέτοιας σημασίας δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται χωρίς το λαό», δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Σίλμπεχορν, μέλος του CSU, του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος που είναι μέλος του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.
Την ίδια ώρα, προκλητικό είναι και το εξώφυλλο μιας άλλης γερμανικής εφημερίδας της «Welt Kompakt» η οποία κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο που έχει τίτλο «Ιδιοφυία ή βλαξ;» ενώ στο κάτω μέρος έχουν βάλει φωτογραφία-μοντάζ που δείχνει τον Παπανδρέου άγαλμα. Πρόκειται για ένα ακόμα αρνητικό δημοσίευμα για την χώρα μας…
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: