ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μέσα σε εβδομάδες τo τέλος του ευρώ, “βλέπει” ο Economist!!!

Αν δεν ληφθούν τολμηρές αποφάσεις, το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του.
Σύμφωνα με τον Economist οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να σώσουν του ευρώ με το χρόνος να λιγοστεύει επικίνδυνα.

«Το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες» αναφέρει ο Economist, που τονίζει πως όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο τολμηρές αποφάσεις πρέπει να πάρουν οι ηγέτες.
Ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και την έκδοση ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Economist, η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη από αυτή του 2008-2009 καθώς και φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας.


Δείτε περισσότερα θέματα 
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: