ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

To beagle στο κυνήγι...

«Κυνηγός» με τα όλα του!!!
Ο μικρός αγγλικός σκύλος – ιχνηλάτης Beagle, μπορεί να κυνηγάει μόνος του ή και σε μικρές ομάδες.
Το beagle χρησιμοποιείται κυρίως για το λαγό και το κουνέλι και πολλοί υποστηρίζουν ότι αποδίδει καλύτερα όταν κυνηγάει μαζί με μικρές ομάδες ή μαζί με έναν ακόμα σκύλο. Στο κυνήγι μπορεί να συνεργαστεί εύκολα με άλλα κυνηγόσκυλα και με τη βασική εκπαίδευση μαθαίνει να ανταποκρίνεται στις εντολές του αφεντικού του. Το beagle το συναντάμε σε πολλά χρώματα αλλά το χαρακτηριστικό του τρίχρωμο είναι το άσπρο – κόκκινο – μαύρο.

Το Beagle είναι ένα κυνηγόσκυλο με τα όλα του. Η όσφρησή του το βοηθάει στο ψάξιμο και από τον 6ο μήνα της ζωής του και μετά είναι κατάλληλο να σε συντροφεύσει στο κυνήγι. Είναι αυθόρμητο, δραστήριο και του αρέσει να «χάνεται» ψάχνοντας το θήραμα. Αυτός ο σκύλος είναι κατάλληλος για τον κυνηγό που θέλει ένα σκυλί με έντονο κυνηγετικό ένστικτο που δεν θα βαριέται. Το beagle θέλει φροντίδα στην εκπαίδευσή του και ο κυνηγός χρειάζεται να του αφιερώσει χρόνο, καθώς αυτός ο σκύλος δεν αντέχει τη μοναξιά. Γι αυτό χρειάζεται είτε να μένει με την οικογένεια του αφεντικού είτε μαζί με άλλα σκυλιά. Το επιθυμητό ύψος του είναι να φτάσει τα 33 με 40 εκατοστά.
Το beagle μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μπορεί να είναι οικογενειακός σύντροφος καθώς είναι πολύ παιχνιδιάρης και μπορεί να κρατήσει παρέα σε μικρούς και μεγάλους.


Δείτε περισσότερα θέματα
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: