ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΠΟΕΛ Πρώτο θέμα στην UEFA!!!

Το παραμύθι του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει Δράκους γιατί τους σκότωσε χθες ο ΑΠΟΕΛ! Ο πρωταθλητής Κύπρου ζει στη χώρα των ονείρων μετά τη νίκη του επί της Πόρτο με 2-1, που είναι η παρθενική κυπριακής ομάδας επί πορτογαλικής.
Την υπογραφή των Αΐλτον και Μαντούκα, όπως και στο παιχνίδι με τη Ζενίτ, είχε ο νέος ηράκλειος άθλος του ΑΠΟΕΛ που έχει βαλθεί να τρελάνει την Ευρώπη. Οι πρωταθλητές Κύπρου νίκησαν 2-1 με γκολ του Μαντούκα στο 90' και ενώ είχαν δεχτεί την ισοφάριση ένα λεπτό νωρίτερα με πέναλτι του Χουλκ. Ο Αΐλτον από τη «βούλα» άνοιξε το σκορ στο 42'.
«Ευχαριστώ τον Θεό», δήλωσε ο Μαντούκα αδυνατώντας να πιστέψει το νέο κατόρθωμα της ομάδας του, ενώ ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε «ιστορική» την επιτυχία. Για να προκριθεί στην επόμενη φάση ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται είτε δύο βαθμούς στα δύο τελευταία ματς είτε να μην νικήσει σε ένα από τα δύο η Πόρτο.
n Οργια του Λιονέλ Μέσι στο πάρτι της Μπαρτσελόνα στην Πράγα. Ο Αργεντινός πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ και 14ο της καριέρας του φτάνοντας το εκπληκτικό νούμερο των 202 γκολ σε μόλις 286 αγώνες με την καταλανική ομάδα στη νίκη με 4-0 της Μπάρτσα επί της Βικτόρια Πλζεν, που τη στέλνει στον επόμενο γύρο.
Στην ομάδα των ρεκόρ ο Πεπ Γκουαρντιόλα συμπλήρωσε 200 αγώνες στον πάγκο της με ποσοστό νικών το αστρονομικό 72% (144 νίκες και 17 ήττες), ενώ είδε τους παίκτες του να στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για 500ή φορά!
Θέλετε κι άλλα; Ο τερματοφύλακας Βίκτορ Βαλντές έσπασε χθες το ρεκόρ συλλόγου που κατείχε από τη σεζόν 1972/73 ο Μιγκέλ Ρέινα συμπληρώνοντας 877 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ.
Ο Μέσι υπολείπεται πλέον 33 γκολ του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, Θέσαρ Ροντρίγκεθ: «Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Είναι σημαντικό το νούμερο των τερμάτων αλλά πιο σημαντική η νίκη και η πρόκριση. Στόχος μου δεν είναι το ρεκόρ του Θέσαρ, αλλά να βοηθώ την ομάδα», υπογράμμισε ο «Ψύλλος».
n Η νίκη της Μπαρτσελόνα παρέσυρε στον δεύτερο γύρο και τη Μίλαν, παρά την ισοπαλία 1-1 στην οποία υποχρεώθηκε από την ΜΠΑΤΕ. Η σκέψη των Ροσονέρι βρίσκεται στην κατάσταση της υγείας του Αντόνιο Κασάνο για την οποία θα βγάλουν απόψε κοινό ανακοινωθέν η Μίλαν και η Πολυκλινική του Μιλάνου.
n Διαβασμένη παρουσιάστηκε η Μαρσέιγ στο Λονδίνο, στην αναμέτρησή της με την Αρσεναλ από την οποία απέσπασε λευκή ισοπαλία. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ο προπονητής των Γάλλων Ντιντιέ Ντεσάν σκεφτόταν, κατά δήλωσή του, περισσότερο το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό παρά αυτό με την Αρσεναλ.
n Το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Τζόνας στη νίκη της Βαλένθια με 3-1 επί της Λεβερκούζεν. Υστερα από λάθος του γερμανού τερματοφύλακα Μπερντ Λένο, ο Βραζιλιάνος σκόραρε σε 10,5 δευτερόλεπτα!
Αναλυτικά οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ στο uefa.com:
Ailton: «Είναι μεγάλη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο. Παίξαμε απέναντι σε μία τεράστια ευρωπαϊκή ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ άξιζε τη νίκη απόψε Είναι απίστευτο και δύσκολο να φανταστούμε ότι θα βρισκόμασταν στην πρώτη θέση του ομίλου. Έχουμε πάει πολύ καλά και αξίζουμε όσα έχουμε πετύχει. Δείξαμε ότι διαθέτουμε ποιότητα ως ομάδα. Οι οπαδοί μας ήταν πραγματικά εξαιρετικοί και είναι οι καλύτεροι που έχω δει ποτέ. Παίζοντας με αυτούς στις εξέδρες, αισθανόμαστε πολύ καλά στο γήπεδό μας».
Manduca: «Ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε αυτό το συναίσθημα. Είναι απίστευτο πραγματικά αυτό που ζούμε σήμερα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή. Είναι φανταστική ομάδα ο ΑΠΟΕΛ, βλέπετε πως τραγουδά ο κόσμος για αυτή την ομάδα».
Nuno Morais: «Είναι απίστευτο αυτό που πετύχαμε Θέλαμε τη νίκη και το δείξαμε. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο τέλος, αλλά αντιδράσαμε και πήραμε τη νίκη. Ζούμε ένα όνειρο».
Άθως Σολωμού: «Όταν έχεις τέτοιους αντιπάλους απέναντί σου, τότε δεν πρέπει να σκέφτεσαι πολλά,, αλλά να κάνεις ό,τι μπορείς για να τους κρατήσεις μακριά από τα καρέ σου. Το πετύχαμε και γι΄ αυτό κερδίσαμε».
Δείτε περισσότερα θέματα 
tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: