ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης!!! (video)

Συμφώνησαν για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης οι Παπανδρέου - Σαμαράς στη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σημερα συναντώνται εκ νέου για να οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Σημερα  επίσης θα γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί απο την Πρωθυπουργία.

Η ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως εξής:
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποιίηση των αποφάσεων του Ευρωπαικού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίησή αυτών των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Σημερα  θα υπάρξει νέα επικοινωνία του γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικης αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.
Επισής Σημερα  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους κ.κ. Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Ζιώγα ενώ ο κ. Σαμαράς απο τους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Η συνάντηση αυτή έγινε στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πριν φτάσει ο κ. Παπούλιας στην αίθουσα οι δυο αρχηγοί συνομίλησαν μόνοι τους, όρθιοι επί τρία λεπτά.
Επίσης, αφού οι τρεις άνδρες έλαβαν τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών δεν έγινε καμία δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, όπως συμβαίνει συνήθως.
Παρά τις αρχικές πληροφορίες, τελικά, κατά τη συνάντηση των τριών ανδρών κρατήθηκαν πρακτικά για περίπου 45 λεπτά.
Πάνω από 50 διεθνή δίκτυα και πρακτορεία βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και περιμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Σήμερα θα συναντηθούν τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Νέας.Δημοκρατίας προκειμένου να καθορίσουν τις οικονομικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο Γ. Ζανιάς  από το ΠΑΣΟΚ, και οι κκ Σταμάτης, Σταϊκούρας και Λαζαρίδης από τη Νέα Δημοκρατία.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: