ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος ο νέος πρωθυπουργός. Διαβουλεύσεις (video)

Κορυφώνονταιοι διαβουλεύσεις του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, σε γραφείο του προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να γίνει η επιλογή των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πήγε στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 12.08. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης.
Φέρεται να αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους. Όλοι συναντήθηκαν εκεί χωρίς πρακτικογράφους προφανώς για να συζητήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμα.
Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα αφού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ματαίωσε το ταξίδι που ήταν να κάνει σήμερα το μεσημέρι για την Χίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία στη βάση της πρότασης των 7 σημείων μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά για την 6η δόση, το νέο πρόγραμμα διάσωσης και τη δανειακή σύμβαση.
Κατά την είσοδό του, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί του ευχήθηκαν καλό κουράγιο στο έργο του. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε το ταξίδι του στη Χίο και περιμένει στην Αθήνα, καθώς δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να πραγματοποιηθεί η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της προεδρίας.
Ο Παπαδήμος ανεβάζει το Χρηματιστήριο - Πάνω από +7% τα κέρδη στις τράπεζες

Λουκάς Παπαδήμος: Σύντομο βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα αλλά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν το μαραθώνιο των διαβουλεύσεων για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός ολίγου.
Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, εκλήθη και έφθασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρώην ανατιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουκάς Παπαδήμος.
«Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι για αυτό το θέμα και ελπίζω να είναι η τελευταία» δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.
Νωρίτερα είχαν φθάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Μερικά λεπτά αργότερα έφθασε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και κάθησαν γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων.
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε να συνεδριάζει με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα στις 10 το πρωί,- καθώς ήταν γνωστό ότι αρνήθηκαν να μετέχουν οι αρχηγοί του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, Παπαρήγα και Τσίπρας-, στο προεδρικό μέγαρο με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου να έχει επανέλθει στο προσκήνιο και το μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει ότι δέχεται όλους τους όρους του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος έθεσε τις εξής προϋποθέσεις:
Α. Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Β. Να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ.
Γ. Να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων.
Ο Παπανδρέου συνομίλησε το βράδυ με τους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τελευταία γεγονότα.
«Η ευρωπαική εμπειρία του Λουκά Παπαδήμου, μπορεί να βοηθήσει και να εκπροσωπήσει τη χώρα επάξια. Για να έχει αντίκρισμα το έργο δεν πρέπει να έχει περιορισμένο χρόνο στην εξουσία» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση σε οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί για το αξίωμα του πρωθυπουργου.
Η τελική λύση πρέπει να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσαν στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, καθώς και ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος.
«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, είναι σαν να πρέπει να διαλέξουμε δήμιο», δήλωσε στο Mega η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
Zougla.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: