ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι απεργούν σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου...

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου παραλύσει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πουαντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτεςκαι η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Λόγω της απεργίας δεν θα γίνουν εξετάσεις οδήγησης, ούτε έλεγχοι ΚΤΕΟ.
Στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση όσους καλύπτουν το απεργιακό δελτίο.


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 μέχρι τις 21:00 και τα τρόλεϊ από τις 8:00 έως τις 20:00.
Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό που θα πηγαίνει μόνο μέχρι «Δουκίσσης Πλακεντίας», από τις 09:00 έως 21:00 θα κυκλοφορούν συρμοί του ΗΣΑΠ, ενώ ακινητοποιημένα θα είναι ο Προαστικός και τα τρένα του ΟΣΕ.
Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα έχουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).


Κανονικά οι πτήσεις - ακίνητα τα πλοία
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ κανονικά θα γίνουν οι πτήσεις καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει ανακοινώσει κινητοποιήσεις.


Συγκεντρώσεις και πορείες
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και τηςΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
Ξεχωριστή πορεία, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια, θα κάνει το ΠΑΜΕ.
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: