ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ένας 15χρονος ο κατακτητής των υψηλότερων κορυφών του κόσμου..

Ένα όνειρο ζωής κατάφερε να πραγματοποιήσει ο 15χρονος Jordan Romero, ο οποίος μέσα σε περίπου πέντε χρόνια πάτησε τις υψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου. Ο Jordan ξεκίνησε το εγχείρημά του, όταν είδε στο σχολείο του έναν πίνακα ζωγραφικής που έδειχνε τις επτά κορυφές του κόσμου.
Αμέσως έτρεξε στον πατέρα του, δηλώνοντας του ότι είναι αποφασισμένος να κατακτήσει τα υψηλότερα σημεία του πλανήτη. Ο πατέρας του Paul, είπε αμέσως «ναι» στην επιθυμία του γιού του, καθώς και εκείνος επειδή είναι χειριστής διασωστικού ελικοπτέρου, είναι παθιασμένος με την αδρεναλίνη.
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες και ο 10χρονος τότε ορειβάτης πατούσε στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία της Αφρικής σε ύψος 5.892 μέτρων. Στο πλευρό του είχε τον πατέρα και την μητριά του. Ένα χρόνο αργότερα, στα 11 του, ο Jordan Romero ανέβηκε στο όρος Έλμπρους στην παγωμένη Ρωσία.
Η δράση του συνεχίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι τον Μάιο του 2010, όταν η ομάδα «Jordan» πάτησε και το Έβερεστ στο Νεπάλ. Ο 15χρονος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε ο μικρότερος ορειβάτης που ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο της Γης, στα 8.848 μέτρα.
Ένα ρεκόρ που θα μείνει μάλλον άπιαστο για πολύ καιρό, καθώς λίγο μετά την αποστολή του Τζόρνταν οι αρχές απαγόρευσαν την αναρρίχηση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε ορειβάτες κάτω των 16 ετών.
Ο άθλος του νεαρού ολοκληρώθηκε την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων όταν βρέθηκε στο Νότιο Πόλο, στο βουνό Βινσόν Μασίφ των 4.892 μέτρων, που είναι το υψηλότερο της παγωμένης ηπείρου.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: