ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα βραβεία του ΠΣΑΤ για τη σεζόν 2011..

Ο Σπ. Γιαννιώτης, η Μαρ.Λυμπερτά πήραν τα βραβεία για τους καλύτερους του 2011.
Καλύτερη ομάδα, αναδείχτηκε η εθνική πόλο των γυναικών.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα στη Σαγκάη, Σπύρος Γιαννιώτης, αναδείχτηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς, με δεύτερο τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τρίτο, τον άλτη του ύψους, Δημήτρη Χονδροκούκη.

Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, η Μαριάννα Λιμπερτά η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας επίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη. Δεύτερη η πολίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη και τρίτη η αθλήτρια του επι κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η εθνική πόλο των γυναικών, παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σαγκάη, αναδείχτηκε καλύτερη ομάδα, με δεύτερη τον Παναθηναικό στο μπάσκετ και τρίτη την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Καλύτερος προπονητής, αναδείχτηκε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος οδήγησε την ελληνική ομάδα στην τελική φάση του ευρωπαικού πρωταθλήματος 2012. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Γέμελος (προπονητής του Γιαννιώτη) και τρίτος, ο Γιώργος Μορφέσης, προπονητής της εθνικής ομάδα πόλο των γυναικών.
Ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε από τον στίβο και ήταν ο Πασχάλης Σταθελάκος. Υποψήφιοι ήταν ακόμη ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια) και ο Χρήστος Ταμπαξής (κολύμβηση).
Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία αναδείχθηκε η Μαρία Σταματουλά από τον χώρο του στίβου ενώ υποψήφιες ήταν ακόμη οι Μαριάννα Κορδαλή (Μπότσια) και η Κατερίνα Ελατίφ (Στίβος),
Επίσης, δόθηκαν αρκετές ειδικές τιμητικές βραβεύσεις.
Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Παπανικολάου, οι οποίοι αποχώρησαν το 2011.
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης μπορεί να έχασε τον τίτλο του καλύτερου αθλητή, ωστόσο ανέβηκε στο βάθρο με τον πατέρα και προπονητή του, Κυριάκο και τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΤ με το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς».
Με το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» τιμήθηκαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Στέφανος Καπίνο.
Τιμήθηκαν επίσης, οι πρώτοι Έλληνες στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα.
Ο Ευγένιος Γκέραρντ τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.
Το έπαθλο του «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκε στην ιστιοπλόο Αθανασία Φακίδη, στην Μαρία Σάκκαρη και τον Μάρκο Καλοβελώνη από το τένις και την παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων στην πάλη, Μαρία Πρεβολαράκη.
Τέλος, ειδικό βραβείο δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πορεία στο Champions League και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: