ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται και νέες περικοπές το 2012...

Μέτρα που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού σχεδιάζει να πάρει το υπουργείο Οικονομικών.
Προτάσσοντας την εκτίναξη του φετινού δημοσιονομικού ελλείμματος στο 11,5%, τρανταχτή απόδειξη της αποτυχίας των μέτρων που ελήφθησαν έως τώρα και χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα της εξόδου της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου θα επιχειρήσει να επιβάλει νέα αβάσταχτα μέτρα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ευρύ πρόγραμμα απολύσεων από το δημόσιο τομέα, δηλαδή 100.000 υπαλλήλους μέσα στο 2012 και άλλους 200.000 έως το 2015.
Επίσης θα παγώσουν όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ θα σχεδιάζεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων για 700.000 ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται επίσης την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων για τη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Μεγάλες ανατροπές αναμένεται να ζήσουν οι αγρότες, αφού σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κυβέρνηση θα ζητήσει την υπαγωγή τους στην κατηγορία των επιτηδευματιών. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πρέπει να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία και να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλος επιτηδεύματος 400 ευρώ.
Καταργούνται επίσης οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου και το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που ισχύει μέχρι τώρα για τους φορολογούμενους που μένουν μόνιμα σε μικρά νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.
Καταργούνται ακόμα οι εκπτώσεις δαπανών χωρίς δικαιολογητικά, ενώ θα ενοποιηθούν οι φόροι που έχουν επιβληθεί στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.
Καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος «πόθεν έσχες» και αλλάζει ο τρόπος καταβολής του ΦΠΑ μέσω της καθιέρωσης αυτόματης καταβολής τη στιγμή της συναλλαγής.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά θα έρθει νέο μαχαίρι τόσο στους μισθούς του δημοσίου τομέα, όσο και στις συντάξεις με αποτέλεσμα το ανώτατο ύψος τους να περιοριστεί χαμηλότερα από τις 2.000 ευρώ.
Από την καινούργια χρονιά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ξεχάσουν εντελώς τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας, ενώ θα υπάρξουν περικοπές και καταργήσεις επιδομάτων και παροχών για ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: