ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γεύμα με 2,16 ευρώ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!!!

Με 2,16 ευρώ θα μπορούν πλέον να τρώνε μέσα στις μονάδες οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ), οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του ανθυπολοχαγού.
Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δοκιμάζονται και οικονομικά, ιδιαίτερα όταν υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες.

Αλλωστε, αυτή ήταν μία από τις προτεραιότητες που είχε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του και ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και της καθημερινότητας του προσωπικού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ είχε καταλήξει έπειτα από την αρχική πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συσσιτίων ότι το μέτρο αυτό είχε μεν μεγάλη ανταπόκριση, αλλά θα έπρεπε να αυτοχρηματοδοτηθεί.
Η πρόταση στην οποία είχε καταλήξει και την οποία υπέβαλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κινείτο σε μία τιμή περίπου 1,90 ευρώ ανά γεύμα.
Ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με γνωμοδότησή του, έκρινε ότι η τιμή δεν θα μπορούσε να είναι κατώτερη του προβλεπόμενου κόστους ανά γεύμα, όπως αυτό προβλέπεται από τον Κανονισμό Τροφοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κόστος αυτό είναι 2,16 ευρώ ανά γεύμα.
Επομένως, σημειώνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, ο προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω.
Το ζήτημα του συνολικού κόστους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, όταν ελήφθη η απόφαση για το τελικό αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα συσσιτίων, είχαν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό περίπου 14.000 άτομα.
Επιπλέον, έπειτα από την έγκριση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και στελέχη του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: