ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικό application για θέσεις parking!

Λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ δίνει η εφαρμογή για smartphones «Parking Defenders» που σχεδιάστηκε από τους 4 Ελληνες προγραμματιστές Νικόλαο και Όθωνα Αντωνίου, Κωνσταντίνο Αρκάδα και Ιωάννη Κατσιώτη!
Προορίζεται για κινητά Android, iPhone και Windows Phone 7.




To application ορίζεται από τους δημιουργούς του ως «εφαρμογή διαμοιρασμού δημόσιων θέσεων στάθμευσης μέσω κινητών τηλεφώνων».


Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε χρήστης πουλάει την θέση παρκαρίσματος του πριν φύγει από αυτήν με αντάλλαγμα πόντους. Αυτοί οι πόντοι, του δίνουν την δυνατότητα να αγοράσει θέσεις μελλοντικά όταν οι ρόλοι θα έχουν αντιστραφεί. 


Προέκυψε ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της ομάδας στο 1ο App Camp, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 19 Ιουλίου 2011. Το συγκεκριμένο σεμινάριο προγραμματισμού εστιάζει αποκλειστικά στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητών τηλεφώνων ή tablet PCs. 


Στη συνέχεια, η ομάδα διακρίθηκε στο διαγωνισμό Aegean Start-ups 2011, που διεξήχθη το Νοέμβριο και αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 


http://parkingd.com
http://www.twitter.com/parkingd 

http://www.facebook.com/parkingd    


Διάκριση στο Le web 11: 


Δύο μέλη της ίδιας ομάδας πρόσφατα διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό για ένα άλλο application. Οι Γιάννης Κατσιώτης και Κώστας Αρκαδάς ήταν οι νικητές του hackathon («μαραθώνιος» για προγραμματιστές) που διοργάνωσε το Evernote, στο πλαίσιο του Le Web 11. Το γραφιστικό μέρος ανέλαβε η Μαρία Νασιώτη. 


Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν μέσα σε 12 ώρες μια mobile εφαρμογή για το Evergram του Evernote (www.evernote.com), μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες διαχείρισης σημειώσεων που μετατρέπεται και σε ένα είδος ολοκληρωμένου ψηφιακού ημερολογίου. H εφαρμογή κάνει track μια διαδρομή χρησιμοποιώντας GPS, με φωτογραφίες κατά μήκος της, για να συνδεθεί στη συνέχεια με το Evernote. Θα είναι σύντομα διαθέσιμη για Windows Phone 7 και τα 2 μέλη θα εξετάσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης σε άλλες πλατφόρμες. Το βραβείο είναι ένα ταξίδι 5 ημερών στο San Francisco, με όλα τα έξοδα πληρωμένα και ξενάγηση στα γραφεία του Evernote.  


Τι είναι το Le Web:


Είναι πανευρωπαϊκή διοργάνωση για το Ίντερνετ, όπου συναντιούνται entrepreneurs (νέοι επιχειρηματίες), καταξιωμένοι επαγγελματίες, του χώρου, επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφοι. Το Le Web φέρνει σε επαφή όλους τους βασικούς παίκτες του ψηφιακού κόσμου. Φέτος είχε 3.000 συμμετέχοντες από 60 διαφορετικές χώρες. H διοργάνωση διαρκεί 3 μέρες και περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ομιλίες, workshops και διαγωνισμούς. leweb.net/    


Συνέντευξη του Κώστα Αρκαδά... 


SavSidir
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: