ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Μόντι..

Με 495 ψήφους υπέρ και 88 κατά, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι έλαβε τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, ενώ το βράδυ αναμένεται να εγκριθεί και το πακέτο λιτότητας ύψους 20 δισ. ευρώ.
Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο
Μπερλουσκόνι, συμμετέχοντας στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του δημοσιογράφου, Μπρούνο Βέσπα, χαρακτήρισε «απελπισμένο» τον διάδοχό του Μάριο Μόντι.
«Τώρα, και ο Μόντι, απελπισμένος, κατάλαβε ότι η δομή τολυ ιταλικού κράτους πρέπει να αλλάξει. Κατέθεσε νομοθετικό διάταγμα, που αναγκάσθηκε να τροποποιήσει, αλλά η διαφορά είναι ότι έχει τις εφημερίδες με το μέρος του» τόνισε ο Καβαλιέρε.
Ο ίδιος αντέκρουσε την κατηγορία ότι, ως πρωθυπουργός, υποτίμησε την κρίση και τόνισε: «Εγώ και η κυβέρνησή μου ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη της κρίσης, αλλά γνωρίζαμε, παράλληλα, ότι η ψυχολογική παράμετρος ήταν και είναι το πρώτο και κύριο στοιχείο της κρίσης αυτής».
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Μπενίτο Μουσολίνι. «Τις ημέρες αυτές διαβάζω τις επιστολές του Μουσσολίνι προς την ερωμένη του Κλαρέττα Πετάτσι. Όταν έγραφε ότι 'να κυβερνάς τους Ιταλούς, δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι ανώφελο', τελικά, είχε δίκιο» τόνισε ο Καβαλιέρε.
Πολλοί δημοσιογράφοι, παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου του Βέσπα, απάντησαν στον Μπερλουσκόνι ότι «δεν επρόκειτο, όμως, για Δημοκρατία» και εκείνος ανταπάντησε ότι «ήταν μια Δημοκρατία, ήσσονος χαρακτήρα».
tanea.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: